bannerPos

Tyske smågrisepriser under pres?

Der er indikationer på, at det sæsonmæssige opsving i svinepriserne er på vej mod at komme til en slutning i noteringspriserne flere steder i Europa, oplyser Danske Svineproducenter.

Henning K. Andersen

08-07-2019 10:44
Nord-West-noteringen er for 6. uge i træk uændret. Men de tyske svinepriser er under pres fra slagterierne.

For sjette uge i træk ligger Nord-West-noteringen på uændrede 64 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 42 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter. 

Men det er ikke nogen given ting. For mens Nord-West-noteringen fortsat er stabil, giver andre europæiske smågrisenoteringer allerede lidt efter. I torsdags faldt de danske puljenoteringer med 10 kroner og Porc-Exs smågrisenoteringer med 5 kroner.

Også i Holland faldt smågrisenoteringerne i den seneste uge igen, denne gang mellem 2,00 og 2,50 euro. I de seneste to uger er de hollandske smågrisenoteringer således allerede faldet med 3,00 til 4,50 euro. Det bekræfter formodningen om, at det er begyndelsen af den sæsonmæssige nedtur på smågrisemarkedet.
 
For at holde smågrisenoteringerne stabile, skal der komme nye prispositive impulser fra slagtesvinemarkedet. P.t. ser det imidlertid ud til, at også slagtesvinemarkedet kommer under pres. Ifølge den tyske interesseorganisation ISN er det tyske levendemarked i balance, og det forholdsvist lave udbud passer til slagteriernes efterspørgsel. 
 
Slagteriet Tönnies synes imidlertid, at slagtesvinenoteringen er for høj i forhold til situationen på kødmarkedet. Fillippinerne, Tysklands næststørste eksportland for grisekød, har lukket for import fra Tyskland i den seneste uge. Det resulterer selvfølgelig i nye udfordringer for de tyske slagterier om at opnå en tilfredsstillende pris på kødmarkedet.

Indtil nu er der heller ikke kommet prispositive impulser med hensyn til grillsæsonen i Tyskland. I foregående slagteuge faldt prisen på hele slagtekroppe således med 4 eurocent (30 øre). Derfor ville det ikke være en stor overraskelse, hvis de store, tyske slagterier er nødt til at øge prispresset på det tyske slagtesvinemarked igen i den nærmeste fremtid.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer dog, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).

Læserbrev: Klima er noget helt andet

Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

L&F: Udfordringen bliver kun større

Erhvervspolitisk chef for L&F, Morten Holm Østergaard, mener, at vi skal forberede os på at kæmpe endnu hårdere for arbejdskraften fremover, men at samfundet og regeringen også har et stort ansvar i kampen.

Centrovice-underviser: Landmænd har selv et ansvar

Landmænd kan sagtens gøre mere selv for at få den udenlandske arbejdskraft til at blive, mener ophavskvinde til danskkursus.

Danskkursus motiverer udenlandsk arbejdskraft til at blive i landet

Udenlandsk arbejdskraft er ofte svaret på landbrugets mangel på hænder, men kampen om dem vokser. Derfor tøvede driftsleder Lars Mortensen ikke, da to rumænere på kvæggården i Grindsted spurgte, om de måtte komme på danskkursus. Nu er deres motivation for at blive steget.

Forsøgsstald skal sikre ny viden

Vestjyllands Andel har blandt andet ambitioner om at levere fremtidens svinefoder. Dét svinefoder bliver minutiøst testet og analyseret i en forsøgsstald i Lemvig-området.

Enkornssåning betaler sig kun i teorien

Nu er det teknisk muligt at enkorns-så i praksis. VKST har gennemført en forsøgsserie for at be- eller afkræfte, om der kan opnås økonomiske fordele. Og konklusionen er klar: Der er ingen sparet udsæd, ej heller hævet udbytte.

Berørte landmænd stævner nu staten

Onsdag vil der dumpe en stævning ind ad døren hos Miljø- og Fødevareministeriet. Den nystiftede forening, Foreningen for Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse, mener nemlig, at staten har givet kommunerne alt for vide beføjelser til at lave rådighedsindskrænkelser i forhold til grundvandsbeskyttelse overfor landmænd. Ifølge advokat i sagen, Hans Sønderby, bliver det hele endnu mere absurd, da han mener, at landmændenes sprøjtemidler reelt set ikke udgør et problem i dag.

Økolog: Vi kan desværre ikke bare droppe den konventionelle gylle fra i morgen

Bestyrelsesmedlem i Økologisk Landsforening Mads Helms mener, at økologerne er fint på vej til uafhængighed fra at bruge gødning fra konventionel husdyrproduktion. Men det vil tage væsentligt længere tid end forhåbningerne i 2008, hvor man troede det kunne ske i 2022.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.
Side 1 af 1584 (31677 artikler)Prev1234567158215831584Next