bannerPos

Tyske smågrisepriser under pres?

Der er indikationer på, at det sæsonmæssige opsving i svinepriserne er på vej mod at komme til en slutning i noteringspriserne flere steder i Europa, oplyser Danske Svineproducenter.

Henning K. Andersen

Journalist
08-07-2019 10:44
Nord-West-noteringen er for 6. uge i træk uændret. Men de tyske svinepriser er under pres fra slagterierne.

For sjette uge i træk ligger Nord-West-noteringen på uændrede 64 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 42 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter. 

Men det er ikke nogen given ting. For mens Nord-West-noteringen fortsat er stabil, giver andre europæiske smågrisenoteringer allerede lidt efter. I torsdags faldt de danske puljenoteringer med 10 kroner og Porc-Exs smågrisenoteringer med 5 kroner.

Også i Holland faldt smågrisenoteringerne i den seneste uge igen, denne gang mellem 2,00 og 2,50 euro. I de seneste to uger er de hollandske smågrisenoteringer således allerede faldet med 3,00 til 4,50 euro. Det bekræfter formodningen om, at det er begyndelsen af den sæsonmæssige nedtur på smågrisemarkedet.
 
For at holde smågrisenoteringerne stabile, skal der komme nye prispositive impulser fra slagtesvinemarkedet. P.t. ser det imidlertid ud til, at også slagtesvinemarkedet kommer under pres. Ifølge den tyske interesseorganisation ISN er det tyske levendemarked i balance, og det forholdsvist lave udbud passer til slagteriernes efterspørgsel. 
 
Slagteriet Tönnies synes imidlertid, at slagtesvinenoteringen er for høj i forhold til situationen på kødmarkedet. Fillippinerne, Tysklands næststørste eksportland for grisekød, har lukket for import fra Tyskland i den seneste uge. Det resulterer selvfølgelig i nye udfordringer for de tyske slagterier om at opnå en tilfredsstillende pris på kødmarkedet.

Indtil nu er der heller ikke kommet prispositive impulser med hensyn til grillsæsonen i Tyskland. I foregående slagteuge faldt prisen på hele slagtekroppe således med 4 eurocent (30 øre). Derfor ville det ikke være en stor overraskelse, hvis de store, tyske slagterier er nødt til at øge prispresset på det tyske slagtesvinemarked igen i den nærmeste fremtid.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer dog, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.

Arlas ikoniske mælkekasser skifter farve til sort

Arla lancerer nu mere klimavenlige mælkekasser. Det betyder farvel til de grønne mælkekasser.

Kender du papirtypen?

Både jeg og mine gode kolleger her i Seges og DLBR vil rigtig gerne hjælpe »papirtype-landmanden« ved at gøre hans livs meget lettere, skriver Morten Langgaard.

Danmark vil vise verden hvordan man investerer grønt

Regeringen vil stille sig i spidsen for arbejdet med at tiltrække flere private investeringer til grøn energi på globalt plan. Investeringsbehovet er enormt, og der skal kanaliseres langt flere midler fra private investorer, hvis den grønne omstilling skal lykkes i tide.

Hvor går spildevandet hen, når det går ud?

Rigtig meget spildevand renses ikke, selvom vi betaler for det. Det går ud over miljøet, mener skribenten.

Ny jordfordelingsfond er startskuddet til noget større

Partierne bag Tørkepakken fra sidste år er blevet enige om, hvordan den multifunktionelle jordfordelingsfond på 150 millioner kroner, som de her aftalte, skal se ud og fungere i praksis.
Side 1 af 1637 (32728 artikler)Prev1234567163516361637Next