bannerPos

Tyske smågrisepriser under pres?

Der er indikationer på, at det sæsonmæssige opsving i svinepriserne er på vej mod at komme til en slutning i noteringspriserne flere steder i Europa, oplyser Danske Svineproducenter.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
08-07-2019 10:44
Nord-West-noteringen er for 6. uge i træk uændret. Men de tyske svinepriser er under pres fra slagterierne.

For sjette uge i træk ligger Nord-West-noteringen på uændrede 64 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 42 euro. Det oplyser Danske Svineproducenter. 

Men det er ikke nogen given ting. For mens Nord-West-noteringen fortsat er stabil, giver andre europæiske smågrisenoteringer allerede lidt efter. I torsdags faldt de danske puljenoteringer med 10 kroner og Porc-Exs smågrisenoteringer med 5 kroner.

Også i Holland faldt smågrisenoteringerne i den seneste uge igen, denne gang mellem 2,00 og 2,50 euro. I de seneste to uger er de hollandske smågrisenoteringer således allerede faldet med 3,00 til 4,50 euro. Det bekræfter formodningen om, at det er begyndelsen af den sæsonmæssige nedtur på smågrisemarkedet.
 
For at holde smågrisenoteringerne stabile, skal der komme nye prispositive impulser fra slagtesvinemarkedet. P.t. ser det imidlertid ud til, at også slagtesvinemarkedet kommer under pres. Ifølge den tyske interesseorganisation ISN er det tyske levendemarked i balance, og det forholdsvist lave udbud passer til slagteriernes efterspørgsel. 
 
Slagteriet Tönnies synes imidlertid, at slagtesvinenoteringen er for høj i forhold til situationen på kødmarkedet. Fillippinerne, Tysklands næststørste eksportland for grisekød, har lukket for import fra Tyskland i den seneste uge. Det resulterer selvfølgelig i nye udfordringer for de tyske slagterier om at opnå en tilfredsstillende pris på kødmarkedet.

Indtil nu er der heller ikke kommet prispositive impulser med hensyn til grillsæsonen i Tyskland. I foregående slagteuge faldt prisen på hele slagtekroppe således med 4 eurocent (30 øre). Derfor ville det ikke være en stor overraskelse, hvis de store, tyske slagterier er nødt til at øge prispresset på det tyske slagtesvinemarked igen i den nærmeste fremtid.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer dog, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 64,00 euro (514 kr. inkl. vægtregulering).

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.
Side 1 af 1853 (37045 artikler)Prev1234567185118521853Next