Valg af blandinger til mælkeanlæg er en jungle

Udvalget af tilsætningsprodukter kan forekomme uendelig, og pris og kvalitet følges ikke altid ad. Seniorkonsulent Marie Louise Pedersen er ikke i tvivl om, at godt management kommer længe før diverse mælkeanlæg og boostere.

Der arbejdes meget i forskellige supplerende produkter til pattegrisene i farestalden. Baggrunden er, at man gerne vil have soen til at passe nogle flere grise, da det høje antal levendefødte grise udfordrer mange besætninger på pladsen til ammesøer i farestaldene. - Det er ikke nogen hemmelighed, at hvad enten man skal kigge på fravænningsfoder eller præstarter, så er det en jungle derude, og når man så skal vælge mælkeerstatning, så er det endnu mere sindssygt, understregede Marie Louise Pedersen, seniorkonsulent, Seges Svineproduktion, da der tidligere på året blev holdt So-seminar i Fredericia. Det er ikke alle grisene, der æder tørfoder eller drikker af mælkekopperne i farestalden. Studier har vist, at det kun er 80 procent af grisene.

- Kan pattegrise få for meget luksus? Spørgsmålet blev stillet af seniorkonsulent Marie Louise Pedersen, Seges Svineproduktion, i forbindelse med årets So-seminar, der blev afholdt tidligere på året. Her blev det enorme udvalg af boostere, yoghurt, elektrolytter, strø- og drikkejern, mælkeerstatning, vådfoder, tørfoder og vand, som der dagligt tilbydes i de danske svinestalde, sammenlignet med en kæmpe buffet på et all

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også