Underskrifter mod vildsvinehegn

En underskriftsindsamling, som organisationen Verdens Skove har gennemført, har fået 3000 til at skrive under på en protest mod den planlagte opførelse af vildsvinehegnet i Sønderjylland.

Regeringens aftale med Dansk Folkeparti om at gøre en ekstra indsatse for at forhindre afrikansk svinepest i at ramme Danmark har været genstand for stor debat, siden aftalen blev fremlagt tidligere på foråret. og senest har Verdens Skove lavet en underskriftsindsamling mod opførelsen af vildsvinehegnet.
 
- Grænsehegnet har meget negativ betydning for mange andre dyrearter, og så har grænsehegnet desuden ikke den ønskede effekt. Det vil stoppe nogle få, men langt de fleste svømmer til Danmark, siger biolog og talsmand for Verdens Skove, Stine Tuxen, til Jyske Vestkysten.
 
Hun tilføjer, at hun og organisationen ikke har nogle problemer med de andre tiltag i den samlede plan for at undgå ASP i Danmark.
 
-Det giver fin mening at forebygge der, hvor der er risiko for en spredning af svinepesten. Men det er en meget dyr pris at betale, når man bygger et hegn, som skaber en vild ødelæggelse for ræve, dådyr, oddere og ulve, siger hun.
 
Selv om vildsvineplanen blev forhandlet på plads af nu forhenværende miljøminister Esben Lunde Larsen, bakker hans afløser, Jakob Ellemann-Jensen op om planen. Det kom frem, da lovforslaget blev førstebehandlet i Folketinget.
 
- Vi minimerer risikoen ved et hegn, ligesom man minimerer risikoen for indbrud i sit hus ved at sætte en alarm op. Ja, vildsvinene kan måske springe over hegnet. Men det ved de jo ikke, sagde den nye miljø- og fødevareminister.
 
Udover regeringen og Dansk Folkeparti, har forslaget også opbakning fra Socialdemokraterne.
 
Hos Verdens Skove tvivler Stine Tuxen dog også på, at underskrifterne rykker noget ved beslutningen om at bygge hegnet.
 
- Vi er bange for, at det kommer, men vi kan ikke gøre andet, end at gøre brug af de midler vi nu engang har, siger hun.

Læs også