bannerPos

Fremtidens slagtesvinestier bør kunne anvendes til flere aldersgrupper

Ifølge en ny rapport udarbejdet af Seges Svineproduktion, Den rullende Afprøvning, spænder danske bygherrers individuelle ønsker til størrelse af sektioner og stier i slagtesvinestalde ofte ben for besparelser via standardisering og/eller fælles udbud, men i takt med, at produktionsenhederne bliver større og større, åbner der sig nye muligheder. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
16-09-2020 11:54
Produktionsomkostningerne fra fravænning til slagtning kan blandt andet reduceres ved at lade grisene skifte lokalitet ved så lav en vægt som muligt. Sådan lyder vurderingen blandt andet i en ny rapport fra Seges Svineproduktion.

Landbrug & Fødevarers strategi er, at der skal produceres flere slagtegrise i Danmark. For at give producenterne et grundlag for at vælge fremtidige produktionssystemer til slagtegriseproduktion, er der behov for at finde de marginale forskelle i produktionsomkostninger i de forskellige produktionssystemer ved at opstille og analysere en række scenarier.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.
Side 1 af 1924 (38478 artikler)Prev1234567192219231924Next