Gyllekøling kan også reducere lugt

Afprøvninger fra Seges Svineproduktion har vist, at gyllekøling også kan reducere lugt. På den baggrund er teknologien optaget på Miljøstyrelsens Teknologiliste.

Ifølge Jan Brochstedt, chefkonsulent i svinebrug hos Centrovice, er gyllekøling en ekstra mulighed for at komme under grænseværdien for at opfylde miljøkravene. Fotos: Camilla Bønløkke

Seges Svineproduktion har gennemført en række afprøvninger af effekten af gyllekøling. De nye afprøvninger betyder, at den ammoniakreducerende effekt af gyllekøling for henholdsvis svinestalde med rørudslusning og linespil opdateres på Miljøstyrelsens Teknologiliste. En liste, med alle godkendte teknologier som har en dokumenteret reduktion af ammoniak og/eller lugt.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også