Teateranmeldelse: Musicalen Vi maler byen rød 2: Særdeles underholdende og meget iørefaldende ****

Musicalteatrets succesforestilling Vi maler byen rød følges nu op med en 2’er, hvor omdrejningspunktet er en række danske melodi grand prix sange. I 2’eren er der fuld fart på med masser af skarpe og sjove replikker. Et meget ung og stort team, 45 medvirkende, prøver nu kræfter med gode grandprix sange, der ikke var med i første udgave.
 Handlingen, morsomt skrevet og flot sammensat af Rasmus Mansachs, er denne gang henlagt til midt firserne og Middelhavsøen Mallorca, hvor en rigmandsfamilie, en skrap mor og til tider ond stedmor, og seks halvvoksne børn, vil forsøge at komme sig over faderens tilsyneladende pludselige død.
Ikke alt går som forventet, for hvem er arveberettiget og hvem er ikke? Hvem havde forventet at få del i arven, og hvem ønsker at få del i denne? Og hvem er hvem?
Forestillingen er en sjov og underfundig, til tider lidt overspillet, blanding af politisk ukorrekt humor med spirene kærlighed og seksualitet, drama og romantik, tilsat et stort stænk af 80´ernes soap opera stil.
Replikkerne, der knytter de flere end 30 grand prix hits sammen, er til tider ustyrligt morsomme, og man kan ikke lade være med at kluk le – eller nynne med. Længe siden vi har grinet så meget til en musical!
Her er humor for alle pengene og en ung spillelyst og -glæde, så er man til Melodi Grand Prix genren er forestillingen bestemt værd at se.
Mange af de medvirkende gør sig rigtig godt. Især skal fremhæves Mie Natius Andresen som Conny, Line Pedersen som Røskva, Lise Kloborg Petersen som Angelique og Madeline Luidor Heltberg som Donna, for deres smukke sangstemmer.
Vi maler byen rød 2 er instrueret af John Holmgren Brohammer Jensen, mens Mathias Sidor er kapelmester for det seks mand store orkester, der stilsikkert leverer hit på hit.
 
Spillerperiode: Frem til 21. april
Sted: Folketeatrets store turnéscene i Grøndals Multicenter, det tidligere Bella-
center ved Bellahøj i København.

 

Læs også