Ny Fendt Katana 650 finsnitter er landet i Danmark

Den spritnye Fendt Katana 650 snitter, der netop er kørt ud på demotur på de danske majsmarker, ligner til forveksling den tidligere model set udefra, men den nye finsnitter har 20 procent større kapacitet i forhold til forgængeren Fendt Katana 65.

Fendt Katana 650 er stort set en helt ny finsnitter monteret med en 15,6 liter Mercedes MTU BR 1500 Stage 5-motor med en motoreffekt på 650 hk. Fendt har redesignet stort set alt omkring afgrødernes vej fra redskabsophæng, kontursnitter, snittecylindre, corncracker og hele vejen til udblæsningstuden og dens kamera og lys, der automatisk følger tudens bevægelser.

Man skal ikke skue hunden på hårene ifølge Martin Geiser fra TBS Maskinpower i Starup, der står bag Katana 650-demotouren. Katana 650 er stort set en helt ny finsnitter monteret med en 15,6 liter Mercedes MTU BR 1500 stage 5-motor med en motoreffekt på 650 hk.

Fendt har redesignet stort set alt omkring afgrødernes vej fra redskabsophæng, kontursnitter, snittecylindre, corncracker og hele vejen til udblæsningstuden og dens kamera og lys, der automatisk følger tudens bevægelser.

Produktekspert Gert Jensen har fulgt Katana 650 finsnitteren lige fra de første modeller blev lanceret, og han er glad for den nye Katana 650. Specielt er han godt tilfreds med, at ingeniørerne i Fendts udviklingsafdeling har lyttet til erfaringerne fra marken og taget hånd om de punkter, hvor kunderne kunne tænke sig forbedringer.

Større corncracker

- Vi regner med, at Katana 650 har op til 20 procent større kapacitet sammenlignet med Katana 65. Det er hovedsageligt opnået via bedre materialeflow, der nu beskriver en nærmest ret linje gennem maskinen, suppleret med mere effektiv bearbejdning af afgrøderne undervejs, fortæller Gert Jensen fra TBS Maskinpower i Starup og fortsætter:

- Endvidere er corncrackeren nu større og tungere, og tuden er gjort både bredere og dybere, så maskinen nemmere kan komme af med majs, græs og andet materiale. Også driftssikkerheden er optimeret via nyt design omkring sugekurven, stærkere bagaksel, forbedrede ophæng og flere andre tiltag, forklarer han.

På spørgsmålet om, hvorvidt Martin Geiser tror, at Fendt med den nye Katana 650 kan blive markedsledende på finsnitter-markedet i Danmark, er svaret, at det kommer til at tage nogle år. Han uddyber svaret med, at markedet i Danmark i mange år har været domineret af få spillere, som per tradition kører med det samme mærke år efter år.

Uddannet serviceorganisation står klar

- Omvendt er jeg sikker på, at en del kunder på et tidspunkt vil undersøge mulighederne for alternative løsninger, og så er det med at være klar med gode maskiner og en fuldt uddannet serviceorganisation. Begge dele er på plads hos os, siger han.

- Vi håber i første omgang at få gang i dialogen med potentielle kunder. Få lejlighed til at gennemgå den nye Katana finsnitter som helhed og specielt dens helt nye måde at håndtere afgrøderne på. Og derefter må vi så se, om vi kan overbevise kunderne om, at vores produkt er det rigtige, påpeger han.

- En 300 mm stor og 500 kg tung cracker i en 650 hk snitter er et særsyn. Vores kunder ønsker, at kernerne bliver delt i mange dele, hvilket sætter enorme store krav til crackeren, når der for eksempel snittes på 15 mm. Derfor tror jeg, at kunderne vil nikke anerkendende, når de ser kvaliteten i ensilagestakken, for den nye model vil helt sikkert være med til at fremme foderkvaliteten, slutter han.

Læs også