Lederuddannelse i landbruget på deltid

Et nyt partnerskab mellem 10 landbrugsskoler landet over betyder, at endnu flere nu får adgang og mulighed for at uddanne sig som agrarøkonomer og produktionsledere.

Hidtil har Landbrugets Lederuddannelser alene kunnet tages som fuldtidsuddannelser, men med det nyt partnerskab åbnes der nu op for, at de samme uddannelser kan tages på deltid.

Forsøget, der foreløbigt er 5-årigt, blev i efteråret 2021 godkendt at Undervisningsministeriet, og de første deltidsstuderende starter op hér til februar 2022.

Med et landbrug, der både nu og i årene der kommer, har brug for kvalificeret arbejdskraft, er forventningerne til det nye lederuddannelsestilbud på deltid, i den grad til stede.

- Det kan være folk med karriere i erhvervet, der eksempelvis savner den økonomiske del. Her vil eksempelvis de med familie og fast job i landbruget få mulighed for at erhverve sig en lederuddannelse, lyder det fra Keld Kallestrup, der foruden uddannelsesleder på Bygholm Landbrugsskole, tillige er leder og koordinator på det nye partnerskab.

Læs også