New Hollands nye radarteknologi vinder medalje

New Holland har modtaget sølvmedalje for det nye system til automatisk håndtering af afgrøderester fra mejetærskeren, med anvendelse af 2D-radarteknologi og en patenteret closed loop-algoritme.

Agritechnica 2022 er udskudt til november 2023, men DLG har alligevel valgt at uddele medaljer for de innovationer, som var tilmeldt den aflyste udstilling i Hannover.

Den nye radarteknologi og closed loop-spredeautomatik til New Holland mejetærskeren, kaldet OptiSpread, der sikrer ensartet spredning af den snittede halm og giver optimale jordbundsforhold for den næste afgrøde opnåede en sølvmedalje, forud for den aflyste Agritechnica-udstilling.

- Vi er meget glade for, at Agritechnica-komiteen har præmieret denne innovation, der tager spredeautomatik til et nyt niveau og gør arbejdet lettere for vores kunder under høsten, og samtidig øger effektiviteten og indtjeningen, siger Lars Skjoldager Sørensen, Head of Harvesting Product Management.

- Vores system til automatisk håndtering af den snittede halm fra mejetærskere gør, at føreren ikke hele tiden skal koncentrere sig om spredningen af restmaterialet og finjustere under skiftende forhold - føreren kan alene fokusere på høsten med viden om, at den efterfølgende afgrøde får optimale betingelser, slutter han.

Præcis spredning af halmen

New Hollands nye system til automatisk håndtering af den snittede halm fra mejetærskeren anvender 2D-radarteknologi til at opnå et præcist billede af spredningen af restpartiklerne bag ved mejetærskeren. Radarerne ser position og hastighed på de flyvende halmstumper og restpartikler, lige før de lander på jorden, og viser således det faktiske spredemønster.

Det betyder, at i modsætning til systemer, der forudsiger et spredemønster, skal dette system ikke have input om vind, fugt eller partikelsammensætning for at opnå høj præcision.

Systemets løsning omfatter også en patenteret closed loop-algoritme, som konstant ændrer indstillingen af OptiSpread-systemet for at sikre ensartet spredning af restmateriale bag ved mejetærskeren, konstant gennem hele arbejdsdagen og uden at føreren behøver at gribe ind.

Den ensartede spredning af restmateriale, der opnås med det nye system til automatisk håndtering af afgrøderester, giver optimale jordbundsforhold for den efterfølgende afgrøde.

Læs også