Robotplæneklipper i forbedret udgave

Stihl præsenterer den nye iMOW RMI 422 PC robotplæneklipper, der er ekspert til haveplænen.

Robotplæneklipperen sluttes til den innovative iMOW-app, som desuden er kompatibel med Smart Home-løsningen Alexa. Pressefoto

Nu introducerer Stihl den nye robotplæneklipper RMI 422 PC.

Robotplæneklipperen kan klare mellemstore græsarealer på op til hele 1.700 kvadratmeter.

Den er udstyret med funktionen »Direct Drive Home«-, som sikrer, at den tager den mest effektive vej tilbage til ladestationen.

Robotplæneklipperen styrer selv sin arbejdstid inden for de aktive tider – det vil sige, hvornår og hvor længe den behøver klippe for at opnå et perfekt resultat. Ved regn beregner den desuden, hvordan den indhenter den mistede tid.

RMI 422 PC registrerer både midlertidige og permanente forhindringer og opdaterer dataene på sit eksisterende kort.

- RMI 422 PC er en veludviklet og intelligent robotplæneklipper og nyeste skud på stammen i iMOW-serien. Den er udstyret med GPS, kan bruges sammen med iMOW-appen og har funktionen  »Direct Drive Home«, som giver en endnu mere effektiv klipning af din græsplæne, siger Mats Gustafsson, som er produktchef hos Stihl Norden.

Robotplæneklipperen sluttes til den innovative iMOW-app, som desuden er kompatibel med Smart Home-løsningen Alexa. Brugeren kan gennem appen kommunikere direkte med robotplæneklipperen og for eksempel at sende den tilbage til ladestationen med det samme, stoppe den automatiske klipning og se, hvor i haven den befinder sig. Via mobilen kan man desuden opdatere klippeplanen, lade den klippe lidt ekstra i ønskede områder, nemt få vist statistik og optimere græsklipningen mest muligt. Brugeren får også et overblik over, hvornår det er tid til service, eller om robotten skulle ske at sidde fast.

- App’en giver brugeren virkelig fuld kontrol over sin robotplæneklipper. Du kan for eksempel nemt ændre driftstiderne, hvis børnene skal ud at lege eller i forbindelse med haveprojekter. Med appen har man også et godt overblik over statistikken og hvornår, det er tid til service – direkte på mobil eller tablet, siger Mats Gustafsson.

Udvendigt minder RMI 422 PC om sin forgænger, og den bevægelige hjelm giver gennemtænkt beskyttelse mod både vejr, vind og forhindringer. RMI 422 PC er udstyret med en dobbeltslebet kniv, har lavt støjniveau og en sikkerhedsfunktion, som slår knivsystemet fra, når robotten løftes op fra jorden. Robotplæneklipperen har en kompakt ladestation, som kun måler 46x84 centiemter.

RMI 422 PC kan fås hos autoriserede Stihl-forhandlere fra foråret 2022.

Læs også