Vinterhestebønnerne er 200 dage og 25 centimeter foran

På en nordvendt bakke med udsigt over As Vig har Palsgaard Gods sået 30 hektar vinterhestebønner på to rækkeafstande. Mens de vårsåede hestebønner på ejendommen står med fire blade, er vinterhestebønnerne på vej i blomst.

Radrensningen har optimale forhold i det tørre vejr, og renseren jævner kammene mellem rækkerne ud, for at dække ukrudtet i rækken af. Foto: Kasper Stougård Billedet er fra den 20. april - 14 dage før Effektivt Landbrugs besøg i marken. Her var afgrøden cirka 15 centimeter høj. Trods det kølige forår er den altså vokset omtrent en centimeter om dagen i perioden. Foto: John Larsen De vårsåede hestebønner på Palsgaard kom i jorden for ti dage siden, først da var jorden tjenlig. Forskellen er til at få øje på, og det skal gerne forplante sig i et højere udbytte og tidligere høst. Foto: Kasper Stougård

- Der er bare noget særligt over rækkeafgrøder, siger godsinspektør John Larsen med tydelig begejstring, mens han kigger ned gennem de snorlige rækker af hestebønner, som netop er blevet radrenset.

På en nordvendt bakke et stenkast fra Palsgaard Gods ved Juelsminde er 30 hektar her tidligt i maj dækket af 30 centimeter høje hestebønner, som er på vej i blomst.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også