15 %-reglen må ikke anvendes blindt ved ejendomshandler

I praksis er det fastslået, at Skat som udgangspunkt skal acceptere en værdiansættelse af fast ejendom efter 15 %- reglen. Sådan er Skats virkelighed bare ikke altid, pointerer man fra advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius.

Ifølge advokatfuldmægtig Charlotte Degnbol Wenzelsen fra advokathuset Kirk Larsen & Ascanius kan 15 %-reglen være et effektivt værktøj i forbindelse med gennemførelse af generationsskifter i landbruget, idet der ofte overdrages store værdier i form af fast ejendom. Foto: Steen Brogaard - Der ikke er et retskrav på anvendelse af reglen, så man skal være varsom med at bruge 15 %-reglen blindt, pointerer advokat Frans Bennetsen fra Kirk Larsen & Ascanius. Foto: Steen Brogaard

Ejendomme kan sælges eller foræres til familiemedlemmer til en pris svarende til den seneste offentlige ejendomsvurdering +/- 15 %.

-  Dette omtales i praksis som »15 %-reglen«. Mange har formentlig hørt om reglen og kan se fordelen – særligt lige nu, hvor der er et betydeligt efterslæb i de offentlige ejendomsvurderinger i forhold til markedsprisen, pointerer man fra advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også