Ny og forbedret stor læssemaskine fra Volvo

Den opgraderede L350H læssemaskine fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er bygget til at påtage sig selv de vanskeligste opgaver og ankommer nu med årtiers innovation i ryggen for yderligere at forbedre rentabiliteten af kundernes drift.

Bemærkelsesværdige forbedringer

L350H leveres komplet med en mængde opgraderinger og er klar til at tackle et bredt udvalg af anvendelsesområder fra minedrift og stenbrydning til kraftig infrastruktur –blot nu med større produktivitet og brændstofeffektivitet, alt sammen med lavere serviceomkostninger.

Flagskibet i vores læssemaskine-serie, Volvo L350H, leveres forberedt til heavy-duty-anvendelser som standard fra fabrikken takket være den gennemprøvede Z-bar løftearm med dobbeltforsegling på hver af stifterne og en stærk rammestruktur, som får selskab af et forstærket midterhængsel foroven og nye Volvo-aksler.

Hvad enten det drejer sig om tømmerlæsning, stenlæsning, affaldshåndtering, blokhåndtering eller slaggebehandling, så har Volvo CE den specialpakke (af maskinfunktioner, dæk & redskaber), som er nødvendig for at opnå maksimal ydeevne.

Denne heavy-duty opgradering bygger på dens forgængeres succes –en stolt arv, som daterer sig tilbage til den første L320 læssemaskine i 1985 –med nogle få, bemærkelsesværdige forbedringer.

Et mere reaktivt hydrauliksystem med nye løfte-og vippecylindre, og et øget hydraulikarbejdstryk muliggør 10 procent hurtigere arbejdscyklusser og højere produktivitet.

I mellemtiden er den opgraderede drivlinje blevet udstyret med nye Volvo-aksler og en helt ny Volvo-transmission, som gør det muligt at forsyne den med tredje generation af OptiShift som standard.

Denne veltestede teknologi, som allerede findes på Volvo L110H-L260H læssemaskiner, integrerer funktionen Bakning-via-bremsning og spærrefunktionen i transmissionen for at øge brændstofeffektiviteten med op til 15 procent. Effektiviteten er yderligere forbedret af det optimerede gearskifteforhold og den nye konverter, som leverer højere effekter, der resulterer i op til 22 procent større trækkraft afhængigt af det gear og den maskinhastighed, der vælges.

Maskinen kan også prale med en endnu mere solid form takket være et ny og mere robust midterhængsel-leje foroven og opdaterede rammer til at klare de nye aksler og den nye transmission.

Længere serviceintervaller

Kunden kan blive ved med at arbejde med den opdaterede L350Hi længere tid og reducere omkostningerne takket være udvidede serviceintervaller – de er fordoblet til 1.000 timer for motoren og til 4.000 timer for et akselolieskift. Det er blevet muligt via en akseloliekøler med filtration monteret som standard.

Desuden kan kunden yderligere minimere maskinens nedetid og øge komponentlevetiden med navnkundige funktioner inklusive heavy-duty-aksler med fuldt flydende aksler, planetnavreduktion og vedligeholdelsesfrie taplejer på bagakslen.

Telematik-konnektivitet og etablerede funktioner såsom Load Assist-serien af apps, som betjenes fra Volvo Co-Pilot-displayet i førerhuset, forbedrer effektiviteten og rådighedstiden endnu mere. Det starter med dæktrykovervågningssystemet (ekstraudstyr), som gør det muligt at kontrollere dækkenes tryk og temperatur inde fra komforten i førerhuset, og det bidrager dermed til at forlænge dækkenes levetid og spare brændstof.

Kunden kan gøre overlæsning, underlæsning og ventetider til noget, der hører fortiden til, med On Board-vejnings-appen, som giver indsigt i skovllasten og nyttelasten af lastmodtageren i realtid. Operator Coaching Advanced-appen vil understøtte kunderne i at udnytte L350H til dens fulde potentiale. Den giver information og vejledning til operatørerne irealtid og hjælper dem med at arbejde på en måde, som giver optimal produktivitet og brændstofeffektivitet samt reduceret maskinslitage. Desuden giver en portefølje af supplerende Volvo Services –herunder Produktivitetsrapport, Eco-operatørtræning og ActiveCare også værdifuld indsigt i metoder til at sænke omkostningen pr. ton og foretage virkningsfulde ændringer af den måde, maskinen køres på.

Bedre komfort

Den opgraderede L350H giver den samme gode operatøroplevelse med komfort i topkvalitet, bekvemmelighed og sikkerhed for at hjælpe operatøren med at opnå optimale resultater.

Ligesom fjernstyret døråbning, aircondition og sekundært styresystem er standard, er der også et enestående udsyn suppleret af de elektrisk indstillelige opvarmede sidespejle (ekstraudstyr) plus bakkameraet og radardetekteringssystemet

Operatøren kan konfigurere maskinen i henhold til jobbet med et udvalg af tre hydrauliktilstande, spærreindkobling og trækkraft ved drivhjulfælg, som kan tilpasses, mens skovlnivelleringsfunktionen automatisk sætter skovlen i niveau igen, fra både aflæsnings-og bukkelposition, hvilket bidrager til at reducere operatørtræthed.

Læs mere om Grovfoder og læssemaskiner

Hold dig informeret om de vigtigste nyheder inden for grovfoder og læssemaskiner. Opdag ny teknologi, og lad dig inspirere af branchens mest bæredygtige og effektive praksisser.

Læs mere her

Læs også