Dyrlæger med speciale i kvæg

Sønderjysk Kvægpraksis i Løgumkloster var tidligere kendt under navnet Dyrlægecentralen Sydvest. Med det nye navn markeres, at man nu er gået ”all-in” på kvæg.

DYRLÆGER Syd- og Sønderjylland er et område med mange kvægbrug, og nu har området også fået en dyrlægepraksis med fuldt fokus og specialisering indenfor kvæg.

Sønderjysk Kvægpraksis var tidligere kendt under navnet – og som en del af – Dyrlægecentralen Sydvest.

-  Udviklingen går mod stadig mere specialiseret rådgivning. Hele branchen er blevet mere specialiseret, forklarer dyrlæge og medindehaver af Sønderjysk Kvægpraksis, Anne Juul, der ejer den sønderjyske dyrlægepraksis sammen med de to andre dyrlæger, Jette Klogborg og John Thomsen.

 

Ni dyrlæger

Sønderjysk Kvægpraksis holder til på Fabriksvej i Løgumkloster, og tæller i alt ni dyrlæger, der dækker det sønderjyske område omkring Tønder Kommune, Toftlund samt Bylderup-Bov.

Personalet tæller tillige fire ansatte i administrationen hjemme i Løgumkloster, hvor der også er dyrlægefaciliteter – herunder et laboratorie, der giver mulighed for prøvetagning og analyse af blandt andet mælkeprøver, blodprøver og gødning.

 

Kurser og erfa-grupper

Med fokuseringen og specialiseringen inden for kvæg, ser Anne Juul også andre muligheder fremadrettet for nye ideer og tiltag.

Blandt andet mere kursusaktivitet og erfagrupper. Begge dele noget man har haft succes med tidligere, men nu kan lave endnu mere af nu. Og der konkrete ideer til emner og områder i støbeskeen:

-  Vi vil blandt andet sætte mere fokus på reproduktion og økonomi, forklarer Anne Juul.

Sønderjysk Kvægpraksis har en stor fast gruppe indenfor kvægbruget som kunde. Den omfatter omkring 200 kvægbesætninger som dyrlægerne kommer i, hvoraf man har rådgivningsaftale med de 120 af dem.

Og meget foregår ude hos den enkelte kvægbruger, og her bliver der også løbende optimeret. Eksempelvis har alle ni dyrlæger nu ultralydsscannere i deres biler.

Sønderjysk Kvægpraksis er også medlem af Dyrlæger & Ko, som er en sammenslutning af 28 kvægpraksiser fordelt over hele landet. Medlemskabet gør, at dyrlægerne altid er opdateret med den nyeste viden indenfor kvægbranchen, samt at dyrlægerne har mulighed for at dele erfaring med hinanden.

Læs også