bannerPos

Majsen har rejst sig

Veludviklede planter, der samtidig har en god kolbeansætning.
Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

- Det ser bestemt ikke dårligt ud. Majsen er kommet rigtig godt efter det, og det ser ud til, at planterne er bestøvet godt. Så må den næste uges tid vise, om min vurdering er rigtig, siger Michael Troelsgaard, afdelingsleder for Sagros grovfoderafdeling.

Han har selv færdedes i majsstykker fra lidt nord for Holstebro og helt ned til grænsen, og hans fornemmelse er, at majsens udvikling er normal i forhold til datoen. Og det til trods for, at væksten gik i stå tilbage i maj måned, da det var koldt og tørt. Selvom han ikke vil høste med øjnene, tror han på, at det kan blive en rigtig fornuftig høst.

- En tidlig, hård nattefrost i september, som vi nogle år har set, kan dog stadig nå at ødelægge det, forklarer Michael Troelsgaard.

Flot majs på god jord i nord

Også lidt længere nordpå hos kvæg- og planteavlskonsulent Knud R. Jensen, LandboNord, ser det godt ud. Han fortæller, at det kun er meget få marker, der ikke står, som de skal, men at det mere har noget med jordkvaliteten at gøre. Derfor har de ikke haft modstandskraft til at klare kulden, men formentlig ville de ikke have klaret den alligevel.

- Det ser rigtig godt ud i forhold til forventningen tilbage i maj måned, det har virkelig rettet sig og står langt de fleste steder nu som to en halv til tre meter høje planter, der har en flot kulør og blomstrer fint. Det bliver nok en god gennemsnitshøst, hvis ikke der sker noget uforudset. Det bliver nok først cirka 1. oktober før ensilering, men det har vi set før, fortæller han.

Et par dage med høj varme har gjort forskellen

Begge konsulenter påpeger, at de par dage vi fik, med et par-og-tredive grader, har sat skub i tingene, og at da der ikke havde været nedbør, lå al næringen stadig i jorden, da planterne var klar til at optage den.

- Heldigvis kom der også masser af vand sammen med varmen, selvom nogle landmænd allerede da havde været ude at vande, fortæller Michael Troelsgaard, Sagro.

Både hos LandboNord og Sagro forventer man, at majsen vil være klar til høst fra omkring 20. september og frem til lidt ind i oktober, som det ser ud lige nu, hvilket er meget som normalt. Det kan dog rykke sig lidt, hvis der pludselig kommer en periode med høj varme.

majbritt@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 22 60 40

 

Flere beslutningstagere på HL19 end nogensinde før

Der var 10.663 unikke besøgende på Have & Landskab 2019, og af dem var 41 procent beslutningstagere i deres egen organisation. Det viser besøgsstatistikken fra arrangementet, der netop er blevet offentliggjort.

Lovende prognoser for indtjeningen

De næste år kan ifølge en prognose fra Patriotisk Selskab byde på høj indtjening i store dele af dansk landbrug. Men der kommer en hverdag igen. Tænk din strategi grundigt igennem, lyder rådet fra rådgivningsselskabet.

En personalehåndbog forebygger konflikter og tvivl

Det giver ro og tryghed blandt medarbejderne i dagligdagen, når der fra starten er klarhed over arbejdsvilkårene. Det kan en personalehåndbog være med til at give.

Tyske myndigheder lukker for kvægtransporter gennem Rusland

En kontrol af tyske kvægtransporter gennem Rusland har afsløret omfattende brud på reglerne om dyrevelfærd, hvilket har fået tyske myndigheder til at stoppe godkendelser af transporter på den rute. Dyrenes Beskyttelse har nu rettet henvendelse til danske myndigheder.

Medie: Staten vil øge grønne landbrugsinvesteringer

Staten er klar til at investere flere penge i blandt andet biogas via Innovationsfonden, skriver Berlingske.
Side 1 af 1698 (33941 artikler)Prev1234567169616971698Next