bannerPos

Lover højere levedygtighed i farestalden

LivaPig sikrer ifølge producent og forhandler en større blodtilstrømning til soens reproduktionsorganer, så der opnås et højere flow af ilt og næringsstoffer til pattegrisene inden faring.
23-11-2019 13:34

LivaPig sikrer en større blodtilstrømning til soens reproduktionsorganer, så der opnås et højere flow af ilt og næringsstoffer til pattegrisene inden faring. Resultatet er ifølge producenten færre døde smågrise.

En af de store udfordringer i dansk svineproduktion er høj dødelighed fra faringsstart til fravænning.

- Dødeligheden drives delvis af dødfødte pattegrise samt dødeligheden de første 4-5 dage efter faring, og ofte som følge af små eller svagtfødte pattegrise, pointeres det fra handelsselskabet 3S. selskabet ejes af organisationen Danske Svineproducenter og godt 800 danske svine- og mælkeproducenter.

Problemstillingen med høj dødelighed indeholder ikke alene et velfærdsmæssigt aspekt, men ligeledes et kæmpe økonomisk og samfundsmæssigt potentiale, lyder det fra handelsfirmaet.

Udfordringen er taget op

En af samarbejdspartnerne, Cargill Animal Nutrition, har imidlertid taget udfordringen op og udviklet på en teknologi, som ifølge 3S forbedrer soens udholdenhed under faringen samt minimere restitutionstiden efter faring.

- Dette har ført til udvikling af LivaPig-konceptet, som forbedrer levedygtigheden hos pattegrisene og derved sænker dødeligheden før fravænning, pointeres det.

LivaPig sikrer ifølge producent og forhandler en større blodtilstrømning til soens reproduktionsorganer, så der opnås et højere flow af ilt og næringsstoffer til pattegrisene inden faring.

- Som følge af en større ilttildeling minimeres risikoen for at pattegrisene bliver kvalt under faring og enten dør af iltmangel eller bliver født svag, lyder det fra 3S.

Forbedret levedygtighed

Ved forsøg, som danner grundlag for udviklingen af LivaPig, er det ifølge 3S påvist, at tildeling af produktet op til faring forbedrer levedygtigheden hos pattegrisene, ved at reducere andelen af dødfødte grise og sænke dødeligheden før fravænning.

- Ydermere er der påvist en signifikant reduktion af døde pattegrise som følge af at være født svag. Andelen af levedygtige grise steg dermed fra 74,1 procent til 81,7 procent ved tildeling af LivaPig fra indsættelse i farestald (5 dage før forventet faring), oplyser 3S.

I en dansk afprøvning for nyligt er der ved brug af foderløsningen ifølge 3S opnået en reduktion i den totale dødelighed på 2,4 procent samt 0,5 gris mere i egenfravænning.

l-l

Ny bugseret stubharve fra Pöttinger

De nye Terria-stubharver leveres i en fire og seks meters version og som tre- eller fire-bullet modeller. Arbejdsdybder fra 5 til 35 centimeter.

Vil gøre Danmark til stormagt for plantebaserede fødevarer

Tænketanken Frej lancerede i sidste måned sammen med L&F og Dansk Vegetarisk Forening en ny strategi, som skal løfte plantebaserede fødevarer op på siden af kød- og mejerisektoren herhjemme. Håbet fra Frej er, at politikerne griber udspillet i de kommende politiske forhandlinger om klimahandlingsplaner for landbruget.

Ny Pöttinger såmaskine med fronttank

De pneumatiske Aerosem-såmaskiner fra Pöttinger er netop blevet lanceret i fire og fem meters arbejdsbredder i en sammenklappelig version med fronttank.

Forberedelserne til god etablering af frøgræs begynder allerede nu

For at opnå en god etablering af udlægget i vårsæd skal der være er fokus på, at frøet placeres i den korrekte dybde på fast og fugtig bund. Det stiller krav til såbed og maskiner.

Etableringsplan for vårsæd i våd lerjord

Med risiko for endnu et vådt forår vil det allerede nu være en fordel at have tænkt eventuelle etableringsmetoder igennem, så man er klar til at give vårsæden de bedst mulige startbetingelser.

Spørgsmål fra LDM og utilfredse andelshavere er allerede behandlet

Arla-advokat fastslår, at »en række spørgsmål«, som LDM og utilfredse andelshavere stiller til selskabet i en begæring, allerede er blevet behandlet »grundigt og fyldestgørende«.

EU-Kommissær vil begrænse transport af dyr

EU's landbrugskommissær vil begrænse transport af dyr, men det vil ikke gå ud over dansk landbrug, siger han. Den melding beroliger ikke Venstres Asger Christensen.

Er prisen for sojabønner for høj?

Forklaringen på to uger med voldsomt skuffende eksporttal for sojabønner skal vi formentlig finde i det simple faktum, at sojaprisen er gået næsten historisk op på det seneste, og at importører af soja – herunder især Kina – nu har trukket sig, fordi priserne ganske enkelt er for høje.

Efterspørgslen efter soja skuffer igen

Mandag kunne jeg rapportere om en skuffende eksport af sojabønner ud af USA. Den skuffende eksport af amerikanske sojabønner fortsætter ifølge nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.
Side 1 af 1990 (39795 artikler)Prev1234567198819891990Next