bannerPos

Jagtede mink bør undersøges

Det er vigtigt at man får testet vilde mink for Covid-19, som man måtte træffe under jagt. Foto: Colourbox
18-08-2020 10:45

MINKJAGT Hvis man har været på minkjagt i naturen, opfordrer myndighederne til, at man får de nedlagte mink undersøgt for Covid-19.

I sensommeren er det kommet frem, at mink på danske minkfarme i visse tilfælde har væet smittet med coronavirus. Men det kan også være tilfældet for vilde mink, der findes i naturen, og det skal man være opmærksom på, hvis man nedlægger mink i naturen, oplyser Danmarks Jægerforbund på sin hjemmeside efter oplysninger fra Fødevare- og Sundhedsstyrelsen.

- Mink nedlagt i 2020 bør samles ind til undersøgelse, således at vi kan få kendskab til om Covid-19 findes i mink nedlagt i naturen. Dette her gælder hele landet, men der er særlig fokus på at se på mink nedlagt i Nordjylland, da det også er her at Covid-19 er set i de farmede mink. Fødevarestyrelsen finansierer undersøgelserne for Covid-19, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Resultatet af undersøgelserne vil være sammenfattet i starten af 2021.

hka

Hygiejne ved håndtering af vilde mink

Der skal anvendes handsker ved håndtering af dyr/fælder, og hænderne sprittes af efter endt arbejde med mink

Dyrene lægges i en pose ved at krænge den omkring dyret (”hundelorte-metoden”) og posen lukkes

Information om sted og dato skal vedlægges dyret

Læg minken i den lokale vildtkonsulents fryser

Dyrene samles ind som andet faldvildt

Kilde: Danmarks Jægerforbund

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.

Dent-majs klar til sæson 20/21

Dent-majsens fordele med højt stivelsesindhold og stor fordøjelighed i koens vom kan nu udnyttes under nordiske himmelstrøg, oplyser firma.

Biogasbranche ser stort potentiale i nyt klimaudspil

CO2-differentierede kilometerafgifter for lastbiler skaber gode muligheder for at få gang i den grønne omstilling af den tunge transport, lyder det fra Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Nu sætter høstpresset ind i USA

Høsten med sojabønner og majs i USA er i gang, og det sætter pres på afgrødepriserne hen mod ugens afslutning. De generelle informationer i markedet er dog ikke prissvage, og der er derfor grænser for, hvor langt ned afgrødepriserne kan falde på den lidt længere bane.
Side 1 af 1930 (38598 artikler)Prev1234567192819291930Next