New Holland T8 Genesis med Isobus III

New Holland T8 Genesis-traktoren kommer på prøve til sommer, når traktoren skal køre demo med den nye New Holland BB 1290 HD-storballepresser, hvor den nye Isobus III styrer hastigheden på traktoren alt efter hvor belastet presseren er.

Den nye New Holland T8 har fået tilnavnet »Genesis«, som dog ikke umiddelbart stammer fra musikgruppen Genesis med Phil Collins som trommeslager og forsanger. Men skulle man vælge en sangtitel fra Genesis, der passer på den nye T8-traktor, skulle det nok være »Invisible Touch« fra 1986.

Vi skal dog lidt længere frem i tiden til 1993, hvor New Hollands legendariske 70-traktorserie fra USA kom på markedet med modelbetegnelserne fra 8670 til 8970 og heri forklares navnet Genesis. 

I USA gik netop denne traktorserie under tilnavnet Genesis. I øvrigt vil mange nok især Fiat-entusiaster huske den helt tilsvarende G-traktorserie fra G170 til G240, med den karakteristiske brune farve. Det var i øvrigt 70-serien og G-serien, som havde en sidekonsol i højre side, der fik navnet SideWinder.

Den helt nye SideWinder Ultra-armlæn på den nye T8 Genesis har derfor navnemæssigt sit historiske ophav derfra, men hvis man sammenligner de to SideWinder udgaver side om side, ja så er der sket en del hel på over 25 år.

Skal køre demo med HD storballepresser i 2020

Med New Holland T8 Genesis-traktoren lanceres også Isobus III, som bliver sat på prøve til sommer, når New Holland kører demo med den nye BB 1290 HD-storballepresser. Med Isobus III vil HD-storballepresseren kunne styre traktorens hastighed alt efter, hvor belastet presseren er.

Ud over Genesis navnet knyttes navnet PLM-Intelligence også til de nye T8-traktorer, og her kommer navnen »Invisible Touch« ind, blandt andet tilbydes en række nye serviceydelser. Filoverførsel, så man kan overføre filer mellem traktor og hjemmekontoret eller til planteavlskonsulenten online, tildelingsfiler eller et markkort, der bliver overføres uden en USB-nøgle plus en række andre features. Det giver en fleksibilitet som på en tablet eller en smartphone, hvor man også modtager sine data løbende.

En anden serviceydelse er også tilgængelig, når traktoren opkobles til datatjenesten »My PLM-Connect-portalen«. Via portalen kan man som fører udnytte traktorskærmens IntelliView-Connect-funktion, der giver fjernadgang til skærmen.

Det betyder, at maskinstationens kørselsleder via telematik kan se traktorens placering via internettet, men også kan se centrale data fra traktorens IntelliView-skærm og få en idé om for eksempel motorbelastningen ved den igangværende opgave.

Opdateres via internettet

Hvis man som kunde giver forhandleren adgang til at se med via My-PLM-Connect-portalen, kan en servicetekniker få lov at få et kig på førerens skærm uden at starte servicebilen.

Det kan eksempelvis bruges til at rådgive til føreren om, hvad der skal gøres nu og her, men også til forudseende planlægning af næste service ud fra traktorens timetal. Dette er ikke mindst interessant, hvis der er en serviceaftale på traktoren, så forhandleren kan være aktiv med at aftale, hvornår næste serviceeftersyn kan udføres og inden da have booket værkstedstid og reservedele til serviceeftersynet.

En tredje og interessant serviceydelse er New Holland-Remote-Assistance, der handler om at kunne opdatere visse af traktorens programmer over internettet, eksempelvis trådløs opdatering af PLM-Intelligence styresystemets software, som på en smartphone.

 

per@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 20 25 10 37

Læs også