Udfordringer ved E.coli-bakterien løses ikke ved klækning i stald

Forskere havde forventning om, at klækning i stald kunne mindske udbrud af E.coli-bakterien. Dette har ikke været tilfældet.

Forsker Louise Ladefoged Poulsen fra Københavns Universitet har undersøgt forekomsten af E.coli-bakterier i kyllinger klækket direkte i stalden. Hun konkluderer at smittekæden fra nyklækket til sygdom senere i produktionsperioden ikke brydes ved klækning i stalden.

Med tesen om, at E.coli-bakterien har sværere betingelser for spredning ved klækning i stald, har forskere med Louise Ladefoged Poulsen fra Københavns Universitet i spidsen, undersøgt forekomsten af E.coli-bakterien i kyllinger efter klækning i stald.

Tesen er underbygget af, at der med direkte adgang til foder og vand, samt mere plads ved klækningen, burde været et mindre smittetryk blandt kyllingerne.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også