Toyotas pickup-truck, Hilux Extra Cab med 2,4 liters 4-cylindret dieselmotor, 6-trins automatgear og mulighed for træk på alle fire hjul, er en ganske stor bil. Men selv om bilen er over fem meter lang, 185,5 cm bred og har en køreklar vægt på næsten 2,2 ton, vænner man sig hurtigt til størrelsen.

Og da den prøvekørte Hilux - på grund af en letgående og præcis servostyring, et velfungerende automatgear, en kraftig og omdrejningsvillig motor, en godt indrettet førerplads og et udmærket udsyn - er let at omgås, bliver man, selv på en forholdsvis kort prøvetur, hurtigt »dus med kareten« og nyder at køre i den.

Både mark og vej

Faktisk kører Toyota Hilux stort set som en personbil. Bortset fra, at den på grund af en akselafstand på over tre meter kræver noget mere plads, både når man kører, og når man skal parkere. Desuden betyder en stor frihøjde og 18” hjul, at man ikke sætter sig ind - men op - i bilen. Og man skal være ret langbenet for at nå jorden, når man stiger ud.

Til gengæld betyder den store frihøjde tillige med muligheden for 4-hjulstræk, at køretøjet har nogle gode terrænegenskaber (Formentlig: - Jorden var nemlig knastør under den omtalte korte prøvegalop).

Også på vejen er køreegenskaberne gode. Forhjulenes dobbelt wishbone-ophæng bevirker sammen med baghjulenes knap så avancerede bladfjedre, at Hilux'en, selv uden læs, bevæger sig rimeligt elegant og komfortabelt over de fleste vejbump og andre ujævnheder.

Kræfter og udstyr

Den prøvekørte Toyota Hilux råder over en 2,4 liter dieselmotor, hvis 150 hk vil være tilstrækkeligt for de allerfleste, og som i samarbejde med det velfungerende 6-trins automatgear gør kørslen til en behagelig oplevelse.

Motoren har et drejningsmoment på 400 Nm mellem 1600 og 2000 omdr./min., og sammen med de 150 til rådighed værende »heste« giver det den velvoksne bil en tophastighed på 170 km/t og en acceleration fra 0-100 km/t på 12,7 sekunder.

Hilux er velforsynet med udstyr til gavn for både aktiv og passiv sikkerhed. Blandt andet Active Traction Control (A-TRC), ABS, BA, HAC, TSC og en hel masse andre nyttige forkortelser, for eksempel RSA, der aflæser de vejskilte, for eksempel med hastighedsbegrænsninger, som man kører forbi.

Helhedsindtrykket af bilen er positivt, og det er svært at finde ret meget at kritisere. Ganske vist er det indvendige bakspejl ikke verdens største. Det opvejes til gengæld af et par store og gode udvendige sidespejle.

Den (lyn)prøvekørte Toyota Hilux var stillet til rådighed af MFA Biler, Stærmosegårdsvej 54, Odense M.

Se ugens tema om biler i LandbrugFyn – klik på avisen i højre hjørne af hjemmesiden