Bygholm vil i superligaen inden for uddannelse

Med en ny samarbejdsmodel går Bygholm Landbrugsskole efter at blive toppen i landbruget i relation til landbrugsuddannelse.

Findes den landbrugsskole i Danmark, hvor man finder alt det nyeste inden for teknologi, it-udstyr, maskiner, staldinventar, bygninger, traktorer og maskiner?

Måske ikke helt, men efter en inspirationstur til et landbrugsuniversitet i Holland, har Bygholm Landbrugsskole fået blod på tanden til at skabe noget, der ligner.

Ideen er sammen med andre partnere at skabe en banebrydende samarbejdsmodel, der skal knytte erhvervsliv, forskningsverden og uddannelsesinstitution sammen.

Forleden havde man inviteret til præsentation af den nye samarbejdsmodel, der samtidig var det officielle startskud.  

Første aftale i hus

Den første aftale er et nyt samarbejde mellem Bygholm Landbrugsskole og Massey Ferguson (via Dansk Maskincenter, DMC), hvor der stilles nye traktorer og udstyr til rådighed for eleverne på skolen.

Her præsenterede forstander på Bygholm Landbrugsskole, Erik Kristensen, sammen med faglærere fra skolen og repræsentanter fra Agco, MF Danmark og DMC, deres tanker og visioner med samarbejdet, og elever viste, hvad de nye maskiner og grejet til dem kunne bruges til.

Partnerskaber 

Erik Kristensen understregede samtidig, at den første samarbejdsaftale med Massey Ferguson kun er starten på samarbejdsaftaler med mange flere.

-  Vi vil helt sikkert trække andre erhvervspartnere til, sagde Erik Kristensen, og tilføjede, at den nye samarbejdsmodel også vil indgå i den helhedsplan for skolen for de næste mange år, som skolebestyrelsen til november skal i gang med.

-  Man kan sige, at vi bygger en helt ny landbrugsuddannelse version 2.0 op, siger Erik Kristensen, der tilføjer, at man blandt andet også har været i kontakt med forskningscenter Foulum under Aarhus Universitet omkring muligt samarbejde.

john@landbrugsyd.dk
telefon +45 21 25 19 68

Læs også