Forskning: Canadisk sirup kan redde liv
Den ikoniske canadiske ahornsirup »Maple Syrup« kan bruges til at fremstille probiotika. Dermed kan siruppen indirekte være med til at forbedre dyrs modstandskraft mod sygdomme og reducere behovet for antibiotika. Det viser ny forskning.

Ahornsiruppens logo er et ahornblad magen til det, der anvendes i det canadiske flag. Foto: Colourbox
Alene i den canadiske stat Quebec produceres der årligt omkring 90.000 tons ahornsirup – altså sirup, der tappes fra ahorntræer. Heraf er der omkring 2 procent, der har en smagsfejl, der betyder, at det bruges som ingrediens i forarbejdede produkter i stedet for at blive solgt som den ellers eftertragtede rene sirup.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her