Flere plantebaserede produkter styrer udenom den store køderstatning

Efter væksten på plantebaseret kødsubstitutter nåede et plateau i supermarkederne sidste år, dukker plantebaserede erstatninger op i nye former, heriblandt på ingrediensfronten.

Forbrugere gav de plantebaserede kødprodukter en ekstra chance under pandemien. Men over halvdelen blev ikke faste kunder. Foto: Beyond Meat

I en årrække har imiteret kød lavet af planteprotein ramt kølediskene i dagligvarebutikker verden over, hovedsageligt i form af burgerbøffer og plantepølser – ofte liggende lige ved siden af »den ægte vare«. Med store internationale virksomheder som Beyond Meat Inc og Impossible Foods Inc. blev det plantebaserede kød i første omgang oversat til uophørlig medieopmærksomhed og massiv vækst.

Men den fortsatte sult efter imiteret kød viser sig imidlertid at være uholdbar.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også