Flere plantebaserede produkter styrer udenom den store køderstatning

Efter væksten på plantebaseret kødsubstitutter nåede et plateau i supermarkederne sidste år, dukker plantebaserede erstatninger op i nye former, heriblandt på ingrediensfronten.

I en årrække har imiteret kød lavet af planteprotein ramt kølediskene i dagligvarebutikker verden over, hovedsageligt i form af burgerbøffer og plantepølser – ofte liggende lige ved siden af »den ægte vare«. Med store internationale virksomheder som Beyond Meat Inc og Impossible Foods Inc. blev det plantebaserede kød i første omgang oversat til uophørlig medieopmærksomhed og massiv vækst.

Men den fortsatte sult efter imiteret kød viser sig imidlertid at være uholdbar.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i 10 uger for 10 kroner om ugen.

Læs også