Udland 26-02-2022 09:20:42 Flere plantebaserede produkter styrer udenom den store køderstatning Efter væksten på plantebaseret kødsubstitutter nåede et plateau i supermarkederne sidste år, dukker plantebaserede erstatninger op i nye former, heriblandt på ingrediensfronten. Efter væksten af salget af plantebaserede kødprodukter så et enormt fald fra 2020 til 2021, har mange producenter som Beyond Meat og Impossible Foods valgt at satse mere på ingrediensfronten i håb om at skabe bredere forbrugerkendskab. Foto: Impossible Meat Af Victor Juul Grønbæk victor@effektivtlandbrug.dk 23 74 12 37 Gem I en årrække har imiteret kød lavet af planteprotein ramt kølediskene i dagligvarebutikker verden over, hovedsageligt i form af burgerbøffer og plantepølser – ofte liggende lige ved siden af »den ægte vare«. Med store internationale virksomheder som Beyond Meat Inc og Impossible Foods Inc. blev det plantebaserede kød i første omgang oversat til uophørlig medieopmærksomhed og massiv vækst.Men den fortsatte sult efter imiteret kød viser sig imidlertid at være uholdbar. Vil du læse mere? Prøv 30 dage for 30 kr. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Forrige artikel Næste artikel Læs også Et liv med fødevarer og selvdisciplin sendte 26-årige Julie i chefstolen First mover: Dagrofa sætter turbo på plantestrategi med nyt medlemsskab Planteslagterne dykker på bundlinjen og sår nye investeringer