I Sydkorea spiser man da hunde – men det er snart slut

Sydkoreas parlament har netop vedtaget en lov, der fra 2027 skal udfase handel og indtag af hundekød, hvormed en århundreder år gammel tradition få en ende.

Når loven træder i kraft, vil en overtrædelse medføre op til tre års fængsel eller en bøde i et niveau svarende til omkring 156.000 danske kroner, oplyser Reuters, der beretter om massiv støtte til loven fra både lokale og internationale dyreværnsorganisationer.

Oprindeligt blev hundekød anset som en måde til at forbedre udholdenheden på i den koreanske sommer. Men denne praksis er efterhånden stort set begrænset til ældre mennesker. Samtidig betragter stadig flere koreanere hunde som kæledyr, og i samme takt er kritikken af barbariske slagtemetoder vokset.

I en analyse fortaget blandt sydkoreanere i hovedstaden Seoul svarer 94 procent, at de ikke har spist hundekød det seneste år, og 93 procent, at de ikke vil spise det i fremtiden.

Det koreanske landbrugsministerium anslår, at omkring 570.000 hunde var blevet opdrættet til slagtning på 1.100 farme i 2022 og blev serveret på omkring 1.600 restauranter. Landmændenes organisation vurderer dog, at forbuddet vil komme til at berøre omkring 3.500 gårde og opdrættet af omkring 1,5 millioner hunde samt 3.000 restauranter.

Læs også