bannerPos

DNA-spor: Får døde til jul efter ulveangreb

Ulven på Djursland blev første gang fotograferet af vildtkameraer i juli måned sidste år. Dette billede stammer fra overvågningen og viser ulven i det nordlige Djursland. Foto: Lars Kejser, Miljøstyrelsen

Henning K. Andersen

31-01-2019 10:00
En DNA-undersøgelse har fastslået, at en ulv var på spil syd for Randers i dagene op til jul, da en flok får blev angrebet. Det bekræfter leder af ulveatlas.dk, Kent Olsen.

Den 23. december blev en fåreflok i landsbyen Voldum syd for Randers udsat for et angreb, der resulterede i, at et får mistede livet, et andet måtte aflives og to andre får blev skambidt. Og nu har DNA-undersøgelser fra episoden slået fast, at det var en ulv, der var på spil.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next