Dom: Mand dømt for ulovlig nedskydning af ulv

40 dages betinget fængsel. Det blev udfaldet af fredagens retsmøde om sagen i Herning, hvor den 66-årige var anklaget for at have overtrådt jagtloven og artsfredningsbekendtgørelse, da han den 16. april i år skød og dræbte en ulv.

Forud for domsafsigelsen havde domsmandsretten i Herning været igennem en fredag, hvor forsvaret til at starte med stillede spørgsmålstegn ved, om det overhovedet var en ulv, som den aklagede havde skudt.

Men retten ville ikke tage til følge, at der var tale om en guldsjakal baseret på dna-analyser, hvilket betød, at sagen fortsatte.

Her erkendte den anklagede, at han havde skudt dyret, men under afhøringen holdte den 66-årige mand fast i forklaringen om, at han ikke troede, der var tale om en ulv.

- Det var en spørgsmål om at værne mig selv, min familie og mit bo. Det var en decideret frustration over, at vi ikke kunne få dyret væk, sagde den anklagede ifølge Herning Folkeblad.

Han tilføjede, at han frygtede at blive angrebet af dyret.

- Hvis jeg skvatter omkuld igen, ville jeg blive et let bytte for det dyr, vi havde gående omkring os.

Forsvaret havde fået efter en bødestraf, hvis vedkommende blev kendt skyldig, mens anklagemyndigheden havde krævet en ubetinget fængselsstraf i sagen.

Vidne: Blev overfaldet af ulv

Under retsmødet blev den tiltaltes nabo afhørt. Han forklarede retten, at han efter eget udsagn var blevet overfaldet af en ulv på sit maskinhus.

Desuden havde den anden nabo, der også vidnede i sagen, været nødt til at følge sin 13-årige søn hjem fra skolebus, efter at sønnen tidligere var blevet passet op af en ulv.

Sagen var den første af sin art nogensinde i Danmark. Den dømte mand, der står til at miste sit jagttegn på grund af dommen, udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke af sagen. 

Læs også