Efterspurgte skovdyrkere viser plus på bundlinjen

Samlet set har Skovdyrkerne sorte tal på bundlinjen i det seneste regnskabsår. Omsætningen er fortsat høj og medlemsarealet er stigende.

Skovdyrkerne har oplevet et pænt år 2019/2020 med stabil fremgang. Foto: Skovdyrkerne
Skovdyrkerne har oplevet et pænt år 2019/2020 med stabil fremgang. Foto: Skovdyrkerne

ØKONOMI Skovdyrkerne leverer samlet plus for regnskabsåret 2019/2020. Samtidig er omsætningen fortsat over en halv milliard kroner.

Det fremgår af Skovdyrkernes årsberetning 2019/2020.

Resultatet er opnået i et år, hvor corona har gjort det svært at drive virksomhed i mange brancher. Men Skovdyrkernes services har været efterspurgte under hele den første bølge.

- Første corona-bølge fik reelt ingen konsekvenser for Skovdyrkerne – nærmest tværtimod. Over hele landet var der stor efterspørgsel efter vores rådgivning. Det kastede efterfølgende også mange entrepriser og handler med råtræ af sig, fremgår det af beretningen.

 

Stabil vækst

Tre af de fem skovdyrkerforeninger har stabil vækst og positive årsresultater. Resultaterne er opnået efter et historisk flot rekordregnskab året før.

Skovdyrkerne Vestjylland, Syd og Øerne kommer ud med plusser på mellem 0,9 og 1,5 millioner kroner. Det svarer til cirka 1,2 millioner kroner i gennemsnit efter skat.

Skovdyrkerne Nord-Østjylland og Midt lander negative resultater på henholdsvist 0,9 og 1,2 millioner kroner efter skat. I begge foreninger er årsagerne kortlagt og analyseret. Der er lagt klare strategier for at komme tilbage i plus.

- Det samlede resultat er på den rigtige side af nulpunktet. Men de enkelte skovdyrkerforeninger drives som selvstændige andelsselskaber, som alle skal tilbage i plus. Det er der nu klare strategier for, fremgår det af beretningen.

 

Medlemsareal er steget

Skovdyrkernes samlede omsætning fortsat høj. Omsætningen er på 532 millioner kroner.

- Det samlede medlemsareal er steget i perioden. Arealet er steget til 83.100 ha fra 82.000 ha året før. Det er naturligvis glædeligt. Omvendt er medlemstallet faldende – men faldet er mindre end tidligere år, fremgår det af beretningen.

jba

Skovdyrkerne

Regnskabsåret 2019/2020

Medlemmer 4.300

Tilknyttet areal 83.100 hektar

Ansatte 91 medarbejdere

Omsætning 532 mio. kr.

Resultat efter skat 1,5 mio. kr.

Læs også

Teknik Partner runder sit første år i fin stil
Forsøg forener solcelleanlæg og afgrødeproduktion
LDM utilfreds med Arla-beslutning
Danish Crown: - Markedet går ind i en ny fase
Arla sender 1,97 milliarder ud til andelshaverne
Rokade i koncernen: DLG får ny driftsdirektør