Her er Danmarks bedste mejeriprodukter

Fødevarekonkurrencen International Food Contest hædrede tirsdag en lang række mejeriprodukter ved en prisoverrækkelse på hi-messen i MCH Messecenter Herning.

Blandt vinderne er Holstebro Mejeri, Tistrup Mejeri og Aabybro Mejeri.

Fødevarekonkurrencen er arrangeret af Mejeriforeningen og har til formål at hædre Danmarks bedste fødevarer inden for forskellige kategorier; herunder smør, mælk og ost.

I International Dairy Contest blev det Tistrup Mejeri, som løb med hæderen i kategorien »Ost« for deres Danbo-ost. Dommerkomitéen lagde blandt andet vægt på, at osten havde en perfekt hulsætning, en flot gylden farve og en dejlig fast konsistens.
 
I kategorien for mælk løb Aabybro Mejeri med sejren for deres Ryå Is med chokolade- og orangesmag, som dommerkomitéen kaldte »is, når det er allerbedst«.

Endelig blev Holstebro Mejeri hædret for deres Lurpak-smør i 250 gram »butterbox«, som dommerne kaldte »verdensklasse« og roste for dens flotte pakning med gyldent smør, der smelter i munden.
 
Vinderne af Mejeribrugets Gourmetpris blev også hyldet. Vinderne blev Thise Mejeri og deres økologiske grubelagrede vesterhavsost, Gjesing Mejeri med Arla Unika Sort Himmel, Ny Lundgård Ismejeri for deres økologiske nougatis, Lindved Mejeri og deres gourmetsmør med ramsløg og sydesalt og Arla Unika, Christiansfeld Mejeri, for deres Årstids Kefir fra Essens.
 

Læs også