bannerPos

Organisationsændring med dansk islæt hos Case IH

Peter Friis, som har arbejdet med Case IH i mange år, senest som europæisk Marketing Director siden 2017, bliver ny mand i spidsen for det østrigske traktormærke Steyr, som af CNH er udset til at være koncernens premium traktorbrand.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
21-04-2020 09:41
Case IH har siden 2017 haft danske Peter Friis på posten som Marketing Director for Europa. Nu går Peter Friis nye veje med søsterbrandet Steyr og en anden dansker flytter ind på Case IH’s europæiske kontor i St. Valentin, Østrig.

CNH Industrial har i de senest måneder foretaget en del ændringer i den europæiske organisation for deres fire landbrugsmaskinbrands, og nu hvor dette er ved at være på plads, betyder det også ændringer for nogle af de danskere, der arbejder for CNHi og især Case IH.

Organisationsændringer er mange og omfattende, og formålet er at få en bedre samhørighed mellem CNHi’s landbrugsbrands og en klarere positionering i markedet. For Case IH betyder det et øget fokus på teknologi og produktivitet i produkterne, der henvender sig til de professionelle kunder, større landbrug og maskinstationer.

Den nuværende europæiske Vice President for Case IH, franskmanden Thierry Panadero, skal lede den nye tværbrandede organisation, og hans efterfølger hos Case IH annonceres til maj. Imens sker der, set med danske øjne, andre spændende ting i organisationen.

Peter Friis, som har arbejdet med Case IH i mange år, senest som europæisk Marketing Director siden 2017, bliver ny mand i spidsen for det østrigske traktormærke Steyr, som af CNH er udset til at være koncernens premium traktorbrand.

Peter Friis har i sine år i St. Valentin også haft marketingansvaret for Steyr, men i forbindelse med lanceringen af CNH Industrials nye »Transform 2 Win« strategi skal der nu satses mere på Steyr blandt andet på nye markeder, og Peter Friis er udpeget til at føre dette ud i livet.

Endnu en dansker

Samtidigt med at Peter Friis så at sige rykker ud af Case IH-kontoret, rykker en anden dansker ind. Morten Nørtoft Jørgensen har siden 2017 været Marketing Manager for Case IH i Norden og Baltikum, og nu skal Morten overtage nogle af Peter Friis’ tidligere arbejdsopgaver med Case IH brandet i en ny position som Business Operations Manager. I praksis betyder det en intern koordinerende rolle for en række mindre teams i St. Valentin, der forsat er rent Case IH brandet, og den tværbrandede organisation. Derudover skal han være »manden med fingeren på pulsen« i forhold til de lokale Case IH teams ude i de forskellige markeder og regioner i Europa.

- Når hverdagen (efter Corona) igen melder sig, bliver det med arbejdsplads skiftende imellem St. Valentin og Albertslund, hvor CNHi har til huse i Danmark, samt med en del rejseaktivitet til de øvrige markeder i Europa, siger Morten Jørgensen.

- Vi har haft rigtig god succes med Case IH i Danmark og Sverige i 2019 med historiske markedsandele på hhv. 21 og 10 procent. En stor del af dette er, udover dedikerede forhandlere, det team vi har her i Albertslund, og spredt ud over vores region. Morten har været en vigtig del af det team. Nu får han en mere central rolle i Europa, og vi får endnu en skandinav i St. Valentin, Case IH Business Director for Norden og Baltikum, Markus Ågren.

Rekrutteringsprocessen for at finde en ny Marketing Manager for Case IH og Steyr i Norden og Baltikum er i gang.

pj

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.
Side 1 af 1853 (37043 artikler)Prev1234567185118521853Next