Uhrenholt dropper Rusland efter tab på 200 millioner

Siden Rusland i 2014 indførte et importforbud på fødevarer fra EU, har Middelfart-virksomheden Uhrenholt haft mere end svært ved at gøre forretning i det russiske. Efter flere år med store underskud forlader koncernen nu det store marked, og direktøren ser frem til i 2020 for første gang i lang tid at kunne klippe linen til det tunge drivanker, skriver FødevareWatch.

Det er Ruslands embargo fra august 2014 på EU-fødevarer, der var med til at vende markedet på hovedet.

Topchef Sune Uhrenholt oplyser til FødevareWatch, at koncernen siden 2014 har tabt omkring 200 millioner kroner i Rusland.

- I moderkoncernen F. Uhrenholt Holding A/S påvirker de russiske tab i høj grad regnskabet for 2018. Samlet endte resultatet i minus 46,6 mio. kr. mod et minus på 35,6 mio. kr. året før. Isoleret til de aktiviteter, som nu næsten er ophørt, så var resultatet i den del på minus 51,5 mio. kr., mens resultatet for den øvrige del af forretningen efterlod et plus på 5 mio. kr., skriver netmediet.

Alt i alt er der dog fremgang i koncernen. I Uhrenholt A/S, der udgør den del af virksomheden, der ikke befinder sig i Rusland, har man set omsætningen falde med 17 mio. kr. i 2018, men på nederste bundlinje har man løftet resultatet med godt 13 mio. kr. til 24 mio. kr.

Læs også