bannerPos

Chefstrateg: Søg over i variable renter

Landmændene kommer med stor sandsynlighed til at opleve jordprisfald, faldende råvarepriser og deflation som følge af den økonomiske krise, som coronavirusset nu sætter i gang, vurderer Svend Jørgen Jensen, der er chefstrateg i det finansielle rådgivningsselskab Demetra. Arkivfoto

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
23-03-2020 15:40
Har du et fastrentelån, bør du gå over i variabel belåning, hvis du kan, mener chefstrateg i det finansielle rådgivningsselskab Demetra, Svend Jørgen Jensen. Ifølge ham kan coronavirus-udbruddet medføre deflation – faldende priser.

Man skal ikke forvente, at de korte renter vil stige, når først de er faldet ned igen oven på den nuværende markedsuro. Derfor skal de, der har et fastrentelån, søge over i variable lån, hvis de kan. Så skærer de en luns af restgælden og bliver, så langt øjet rækker, begunstiget med negative renter – også mere negative, end de har været tidligere.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Udtagningsmoms – vær opmærksom på nye regler

Hvis man opfører bygninger til brug i sin momspligtige virksomhed, kan man trække moms fra på opførelsesudgifterne. Hvis man senere bruger bygningen til andre formål – for eksempel momsfri udlejning – skal den fratrukne moms betales tilbage lidt efter lidt. Denne regel og flere andre indenfor den såkaldte udtagningsmoms ændres – og det er vigtigt at være opmærksom for ikke at ende med en stor momsregning.

Selen bør indgå i gødningsplanlægningen af græs

Sundheden i besætningen kan øges, og der kan spares på indkøbte mineraler, hvis græsset gødes optimalt med selen.

Tid til etablering af fodergræs

Såningen af vårsæd er så småt kommet i gang, og dermed er det også tid for etablering af nyt fodergræs. En yderst vigtig disciplin, da der er tale om etablering af en afgrøde, der skal høstes på i måske 3-5 år.

Eksportørers advokat: Det bliver dyrt for Fødevarestyrelsen

Intern email til eksportkontrol-dyrlægerne viser, hvor stort et problem, at Fødevarestyrelsen har, mener advokat for eksportørerne, Hans Sønderby.

Sådan får du succes med etablering af engsvingeludlæg

Den absolut bedste etablering af engsvingel opnås ifølge DLF's avlsafdeling ved at så dæksæden på hveranden række og placere engsvinglen imellem kornrækkerne.

Olieprisen skal i 45 dollar

Ved ugens begyndelse så det ud til, at olieprisen skulle mod næsten urealistiske lavpunkter. Det har med et snuptag ændret sig.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.

Ensileringsmiddel holder græsensilagen stabil - også om sommeren

- Vi kunne ikke drømme om at spare ensileringsmidlet til slætgræsset væk. Det er en lille udgift i forhold til, hvor store værdier, der er på spil, siger sydsjællandsk mælkeproducent.
Side 1 af 1812 (36222 artikler)Prev1234567181018111812Next