Verdens første søstjernefabrik kommer til Skive

Første spadestik er taget ved GreenLab Skive for Danish Marine Protein, som laver søstjerner om til økologisk protein til dyrefoder. Det bliver Danmarks - og verdens første af sin slags i fuldskala

For nylig blev der holdt første spadestik på et produktionsanlæg for Danish Marine Protein i erhvervsparken GreenLab Skive. Danish Marine Protein arbejder med at høste og tørre søstjerner fra Limfjorden og omdanner dem til et proteintilskud til økologisk dyrefoder.
Anlægget bliver det første af sin slags i Danmark - og i verden. Produktionen løser på den ene side problemet med søstjerner, som invaderer Limfjorden, æder fjordens muslinger op og derfor truer eksporten af disse. På den anden side bliver søstjernerne omdannet til et højkvalitets proteintilskud til økologisk dyrefoder, som efterspørges i flere økologiske landbrug.
- Vi har en mulighed for at skabe en lokal produktion af bæredygtigt protein, som samtidig løser et lokalt problem, siger direktør i Vestjyllands Andel og bestyrelsesformand for Danish Marine Protein, Steen Bitsch. 
Spadestikket er resultatet af flere års arbejde.
- Vi har i den sidste tid arbejdet på at finde den rigtige placering til produktionsanlægget, og med GreenLab Skive føler vi, at den beslutning er landet godt. Så vi glæder os til at komme i gang med byggeriet – og med produktionen, siger Direktør for Danish Marine Protein, Niels Jørgen Hedeager Madsen.
Byggeriet påbegyndes i april og forventes at stå klar i 2018, for således at kunne stå klar til næste søstjernesæson.

Læs også