Journalist

Kasper Stougård

+45 61 22 67 35
kasper@effektivtlandbrug.dk

Kasper Stougård er plantefaglig journalist ved Effektivt Landbrug.

Han er uddannet landmand, virksomhedsleder og jordbrugsteknolog. Han har tidligere blandt andet arbejdet som driftsleder i landbruget og som maskinkonsulent ved Seges Innovation.

Kasper beskæftiger sig med alle plantefaglige emner, herunder emner hvor planter, maskiner og teknologi mødes.

Seneste artikler fra Kasper Stougård

Italiensk butterfly med stor kapacitet

Er du på jagt efter en afpudser med stor kapacitet, er det oplagt at kigge mod Maschio Gaspardo, som nu lancerer en slagleklipper på 8,3 meter.

Specialist i maskiner til frøavl vil erstatte pesticider med strøm

Møller Andersen ApS er efterhånden blevet synonym med specialmaskiner til den værdifulde danske frøavl. Et nyt udviklingsprojekt skal sikre den danske førerposition på det internationale frømarked i en fremtid med færre pesticider.

Forskel i kvalitet af biogasgylle kan koste op mod 900 kroner pr. hektar

Over hele landet skyder nye biogasanlæg op, og eksisterende udvides. Forventningen er, at to tredjedele af al produceret husdyrgødning afgasses i biogasanlæg i 2030. Men den afgassede biomasse er blevet dårligere, og det har betydning for resultatet i marken.

Økonomien er presset, men bælgsæd er fortsat en vigtig problemknuser

Efterspørgslen på bælgsæd er fortsat meget lav, og det påvirker det økonomiske potentiale. Alligevel er der mange gode argumenter for at have ærter eller hestebønner med som en del af det sunde sædskifte.

CNH sætter strøm til fremtiden

Traktorer drevet af alternativer til diesel er en klar tendens på Agritechnica, og blandt de største producenter er det CNH, der har taget førertrøjen på dén dagsorden.

Optimer vægtfordelingen nemt og sikkert

Agco præsenterer på Agritechnica et værktøj til at håndtere hjulvægte. Det skal være til fordel for både sikkerhed og driftsøkonomi.

Ny rive er klar til at fodre sultne snittere

Hos den danske Krone-importør Brøns Group har man allerede gjort sig sine første erfaringer med ny storrive på 15,7 meter, som man mærker en solid interesse for.

Dansk kartoffelteknik trækker opmærksomhed i Hannover

På Agritechnica oplever Danske MSR Plant Technology stor interesse for deres unikke teknologi til rensning og vækststandsning i kartofler.

CropManager garanterer skyfrit vejr året rundt

Kunstig intelligens fylder meget på årets Agritechnica – og på Seges Innovations CropManager-stand på messen viser man, hvordan teknologien nu sikrer friske, skyfrie satellitbilleder hver anden dag året rundt.

Præcision fra Østrig

Østrigske Hatzenbichler har produceret ukrudtsstrigler i mere end 50 år, og på Agritechnica viser den nye danske importør begejstret rundt mellem præcisionsstrigler og radrensere.