Kasper Stougård er plantefaglig journalist ved Effektivt Landbrug.
Han er uddannet landmand, virksomhedsleder og jordbrugsteknolog. Han har tidligere blandt andet arbejdet som driftsleder i landbruget og som maskinkonsulent ved Seges Innovation.
Kasper beskæftiger sig med alle plantefaglige emner, herunder emner hvor planter, maskiner og teknologi mødes.
Sortjordsnedfældning, slæbeslanger, slæbesko eller græsmarksnedfælder? Seges Innovation gennemførte i 2024 tre landsforsøg med på fokus på, hvordan man bedst håndterer gylle til vårsæden, når man arbejder med minimal jordbearbejdning.
Den 23. januar samler Kartoffelkongressen hele branchen i Vingsted til en dag fyldt med faglig inspiration og debat. For selv om navnet er nyt, er målet fortsat, at alle, der arbejder med kartofler, skal have noget med hjem.
Hos ACJ Maskiner i Løgumkloster udvikler man på fleksibiliteten i den grønne overlæsservogn ACJ Greenloader. Blandt andet med en række nye features, der er målrettet kartoffeldyrkerne.
Med en opgradering af den software, der åbner og lukker for gødningssprederen i forageren, samt en ny tilgang til kantspredning, arbejder Rauch videre med at øge præcisionen i deres gødningsspredere.
I ny rapport vurderes det, at den danske biogasbranche vil kunne tilpasse sig de stadigt strammere regler for anvendelse af energiafgrøder, uden det vil medføre markante reduktioner i produktionen.
Som følge af den endelige vedtagelse af den grønne trepartsaftale i november, rejser der sig væsentlige spørgsmål om, hvordan landbrugets fremtid kommer til at se ud, og hvilken rolle maskinstationerne spiller i den udvikling. Det bliver fokus for årets DM&E Vidensdage, som løber af stablen torsdag og fredag.
Reduceret jordbearbejdning giver op til 0,6 ton korn mere i tanken. Det viser resultater i det flerårige projekt Carbon Farm. Dertil skal lægges en besparelse på over 1.000 kroner i etableringsomkostninger.
De danske landbrug konsolideres og bliver større og større – det samme gør maskinerne. Skal store maskiner være effektive maskiner, stiller det store krav til servicerutinerne.
89 procent af landbrugsjorden i Europa overskrider én af de tærskler, man har fastsat som indikator for jordens sundhed. Og det ser ikke ud til, at vi i Danmark er hverken værre eller bedre end det øvrige Europa. Men det blev tydeligt på institutleder Mogens Greves indlæg på Plantekongres 2025, at der er meget, vi endnu ikke ved om jordens sundhed.
Regenerativt landbrug blev en gennemgående tema for onsdagens program på Plantekongres 2025 og i flere andre sessioner. Onsdag eftermiddag summerede et panel op på emnet, og hvad der nu skal ske.