Kasper Stougård er plantefaglig journalist ved Effektivt Landbrug.
Han er uddannet landmand, virksomhedsleder og jordbrugsteknolog. Han har tidligere blandt andet arbejdet som driftsleder i landbruget og som maskinkonsulent ved Seges Innovation.
Kasper beskæftiger sig med alle plantefaglige emner, herunder emner hvor planter, maskiner og teknologi mødes.
Markarbejdet på de danske marker kan i den nærmeste fremtid blive suppleret af selvkørende maskiner. Opgaverne er mange og betænkelighederne få hos sønderjysk landmand, der som den første i Danmark har købt en AgXeed-markrobot.
Nyt lovforslag skal gøre det mere simpelt for traktorer og motorredskaber at køre op til 40 kilometer i timen med påhængskøretøjer.
Vekselbyg etableret i november efter en efterafgrøde er flere steder på fremmarch, og det giver fagligt set god mening. Men lovgivningen stritter i den modsatte retning.
Mindre jordbearbejdning gør jorden mere farbar, og det bliver muligt at køre tidligere i marken. Det er i hvert fald landmand Torben Nørgaards erfaring. Han gør en dyd ud af at holde fokus på jordens sundhed.
Majsen er udfordret i fremtiden, som den ser ud efter trepartsaftalen. Tavs Nyord fra tænketanken Concito er klar til at dømme majsen ude. Finn Poulsen fra Sagro mener i stedet, der er behov for nytænkning.
Flere og større specialdesignede lygter finder vej til landets maskiner, hvor LED-teknologi har gjort det lettere og billigere at opgradere sit lys-setup på traktoren.
To længe efterspurgte lempelser for landbrugets maskiners færdsel på offentlig vej er nu en realitet. Det glæder Landbrugserhvervets Færdselsgruppe.
BJ-Agro oplever en støt stigende interesse for planteanalyser – særligt i kartofler. Og analyserne kan være et godt værktøj til at reducere udvaskning og klimabelastningen, mens man sikrer optimalt udbytte i kartoflerne.
Der er ikke mange, der har stenstrenglægning som favoritopgave. Men den vigtige opgave skal have fokus, og det kræver gode rutiner og motiverede medarbejdere, understreger man hos Grimme Skandinavien.
5.000 hestekræfter i 15 Fendt-traktorer er solgt til Gindeskovgård. Det betyder, at alle traktorer på den 3.300 hektar store planteavlsbedrift nu er fra Fendt. Det er nemlig Fendts komfort og køreoplevelse, chaufførerne på bedriften efterspørger.