Redaktør, planter & maskiner

Kasper Stougård

+45 61 22 67 35
kasper@effektivtlandbrug.dk

Kasper Stougård er plantefaglig journalist ved Effektivt Landbrug.

Han er uddannet landmand, virksomhedsleder og jordbrugsteknolog. Han har tidligere blandt andet arbejdet som driftsleder i landbruget og som maskinkonsulent ved Seges Innovation.

Kasper beskæftiger sig med alle plantefaglige emner, herunder emner hvor planter, maskiner og teknologi mødes.

Seneste artikler fra Kasper Stougård

No-till-majs skal have masser af næring fra starten

Der er god læring at tage med sig fra forsøg med direkte såning af majs vest for Viborg. Særligt gødningsstrategien er afgørende.

Samson præsenterer ny version af slæbeskobom

Samson præsenterede deres serie af slæbeskobomme under navnet TSB på Agritechnica 2023, og nu er man klar med en ny version af TSB2-modellen.

Claas hæver kapaciteten med 30 procent på plukkeborde

De blev præsenteret på Agritechnica 2023, og i årets majshøst er de første Rovio 4-plukkeborde i marken. I forhold til forgængeren har Rovio blandt andet fået nyt design og en stærkere drivlinie.

Op til fire beholdere i ny fronttank fra Sky

Med muligheden for to, tre eller fire beholdere sætter Sky Agriculture en standard for fronttanke. Det gør de for at imødekomme fremtidens krav og udfordringer for landbruget.

Ny såmaskine viser sit værd hos Damsgaard Rasmussen

Hos Damsgaard Rasmussen I/S nord for Randers har brødrene Jens og Niels Arne taget en ny Farmet Falcon i brug til efterårsetableringen. Og meldingen er, at de bekymringer, de måtte have haft om at vælge et mærke, der endnu ikke har stor udbredelse i Danmark, er gjort til skamme.

- Er vi blevet for vilde med at harve?

Harver vi for meget og for dybt? Det var nogle af de mange spørgsmål, der dukkede op i Jens Christian Skov Jensens hoved, da han så den nye Topdown E-services fra Väderstad første gang. Spørgsmålene skabte grundlag for et nyt storskalaforsøg i Danmark, hvor målet er at få det optimale ud af den højteknologiske harve.

Boelshøj går helhjertet ind i præcisionsgødskning

Med ønsket om en optimering af gødskningen i både forædlingsmarkbruget og i det konventionelle markbrug vil DLF's forædlingsgård Boelshøj starte præcisionsgødskning med to nye gødningsspredere fra Rauch og tilhørende CCI Isobus-elektronik.

Tre teknologier sikrer præcisionsgødskning på nyt niveau

Når Store Frødag løber af stablen på Gjorslev Gods har Karl Mertz, PerPlant og MI fokus på en markant optimering af præcisionsgødskning. Alt sammen til absolut overkommelige priser.

Er det helt sort at satse på biokul?

Biokul skal lagre 300.000 ton CO2-ækvivalenter om året fra 2030. Det er ambitionen for den grønne trepart. Men i kølvandet på den beslutning har flere organisationer kritiseret virkemidlet, som de mener, vi ikke ved nok om.

Produktionschef vil igen tilvælge særlig feature, næste gang han køber traktor

På Johansens Planteskole i Børkop er der stor tradition for at køre Valtra. I dag kører intet mindre end seks eksemplarer rundt blandt træer og planter på planteskolens arealer.