Anne Wolfenberg

+45 28 10 30 43
anne@effektivtlandbrug.dk

Anne Wolfenberg er journalist ved Effektivt Landbrug, hvor hun dækker fødevareerhvervet både nationalt og internationalt, med fokus på politik, retssikkerhed og EU.

Hun er en del af avisens Høst-tour-team, skriver om svineproduktion og er også lederskribent. Hun er opvokset i Kalundborg som 6. generation på en gård.

Efter sin uddannelse fra "Grøn linje" og som Cand. Agro og Ph.D. i husdyr, blev hun journalist i 2001 og er også uddannet Social Media Advisor.

Seneste artikler fra Anne Wolfenberg

Thomas har designet en sti til Susanne. Nu bygger hun 190 af dem

Svineproducent Susanne Holm Kuhr, Fårvang, bygger ny farestald til løsgående søer. Stierne leveres af Vissing Agro men er designet af hendes mand Thomas Kuhr, der oprindelig er bankmand.

- Min stald er fremtidssikret til de næste 20 år

Mælkeanlæg, slowfeeding af søer i sidevendte farestier, kombidiffus ventilation og hyppig udslusning. Der er intet overladt til tilfældighederne i ny farestald til løse søer, som 30-årig landmand netop har bygget ved Kibæk.

Forskning for 10 millioner kroner skal afdække resistens før og efter zink-stop

Brugen af medicinsk zink til smågrise blev forbudt i EU i 2022. Denne sommer blev det også forbudt i Storbritannien. Nu skal forskere undersøge antibiotikaresistens før og efter zink-stoppet.

- Der mangler alternativer til behandling af fravænningsdiarre

Stop for brug af medicinsk zink i 2022 har øget forbruget af antibiotika til smågrise. Selvom stigningen var forventet, bekymrer det formanden for svinedyrlægerne, som advarer om manglende alternativer til behandling af fravænningsdiarre.

LVK tager afstand fra dyrlægeforeningens kritik af dyrevelfærd

Den kritik af dyrevelfærden i de danske svinestalde, som er fremført af dyrlægeforeningen, er urimelig mistænkeliggørelse af svineproducenter, som hver dag arbejder benhårdt for at overholde gældende regler, mener man hos LVK.

Peter og Thorbjørn deler erfaringer om PRRS-sanering i ny podcast

For nylig kunne vi her i avisen fortælle om Peter og Thorbjørn Kofoed, der har saneret sine besætninger for PRRS på rekordtid. Nu deler de ud af deres erfaringer i en podcast.

Svineproducent på anklagebænken efter at have skjult kadavere med svinepest

En svineproducent og hans dyrlæge er under anklage for at sprede svinepest, fordi de ikke fik anmeldt sygdommen rettidigt. Blandt andet skjulte landmanden 20 smittede kadavere i en grav på sin ejendom.

Landbrug & Fødevarer fastholder beslutning om eksklusion af konkurrerende genetikselskaber

Formand for L&F Gris, Erik Larsen, fortæller, at det er en enig bestyrelse, der har valgt, at Danish Genetics og Topigs Norsvin ikke kan udstille på grisekongressen til oktober.

- Så skal den da hedde DanBred-kongressen

Svineproducent mener, at grisekongressen skal omdøbes til DanBred-kongressen, hvis L&F Gris fastholder sin udelukkelse af DanBred-konkurrenter fra kongressen.

Claus vil have fjernet »dum censur« inden Grisekongressen

Svineproducent Claus Bruun Jørgensen, Tinglev, kalder det »for dumt«, at konkurrenter til DanBred ikke kan få lov at udstille på Grisekongressen. Han forventer, beslutningen ændres inden kongressen afholdes i oktober 2024.