Anne Wolfenberg

+45 28 10 30 43
anne@effektivtlandbrug.dk

Anne Wolfenberg er journalist ved Effektivt Landbrug, hvor hun dækker fødevareerhvervet både nationalt og internationalt, med fokus på politik, retssikkerhed og EU.

Hun er en del af avisens Høst-tour-team, skriver om svineproduktion og er også lederskribent. Hun er opvokset i Kalundborg som 6. generation på en gård.

Efter sin uddannelse fra "Grøn linje" og som Cand. Agro og Ph.D. i husdyr, blev hun journalist i 2001 og er også uddannet Social Media Advisor.

Seneste artikler fra Anne Wolfenberg

Video viser øjeblikket hvor en 1.400 år gammel guldring bliver fundet på landmands mark

En helt særlig guldring blev fundet i Sydvestjylland tilbage i 2020. På DR kan man se videoen, der viser det øjeblik, hvor guldringen blev hevet op af jorden.

Renten har toppet, og det er oplagt at omlægge lån

- Renten har toppet. Læg derfor fastforrentede lån om til variable lån nu, råder Agrocom.

Hvor skal maden komme fra?

Webinarer skal få flere planter på tallerknerne

Planteløftet, som er et samarbejde mellem Kost og Ernæringsforbundet, Food Organisation of Denmark, Landbrug & Fødevarer, Madfællesskabet og Planteværket, har til formål at få flere planter på tallerkenerne via en række webinarer, man kan lade sig inspirere af.

Husdyrproducenter mangler halm, men måske er hjælpen nær

En dårlig og våd høst medfører mangel på halm, erfarer man hos foreningen DanskHalm, hvor man har intentioner om at gøre, hvad man kan for hjælpe kollegaer ud af kniben.

- Halmen er en vigtig brik i at nå målet om klimareduktion

Halm er en vigtig brik i målet om 70 procents klimareduktion, lyder det fra foreningen DanskHalm, som ser store potentialer i blandt andet pyrolyse og i forhold til at binde kulstof i jorden. Den kommende CO2-afgift er dog jokeren.

- Politikerne fortsætter med at stille krav og er ligeglade med, hvad det koster os

Selvom regeringens dyrevelfærdsaftale på flere punkter ligner svinebranchens egen Vision-2050, er utilfredsheden stor hos Danske Svineproducenter, hvor man ser i krystalkuglen, at politikerne ikke stopper med at stille danske særkrav, der belaster erhvervet økonomisk.

- Staten har fundet en ny måde at stikke en kæp i hulet på eksport af smågrise

I en ny bekendtgørelse strammes regler for loftshøjde for transport af smågrise. Fødevarestyrelsen indrømmer, at kravene tilsidesætter EU-regler. - Det er en ny måde at genere eksporten af smågrise på, mener SamMark og Danske Svineproducenter, som samtidig mener, at en gammel EU-dom ignoreres.

Søren er alene i maskinrummet på landbrugets vegne

Den såkaldt grønne trepart, der forhandler om landbrugets grønne levering, tæller i alt otte parter. Hvis man ikke tæller den grønne tænketank Concito med, sidder der fire parter ud over de tre centrale: Regeringen, landbruget og naturfredningsforeningen.

Antallet af elever på landbrugsskoler pisker i vejret

Ifølge Danske Landbrugsskoler er antallet af elever de seneste år steget med 24 procent. Det sker på trods af stadig mindre ungdomsårgange.