Temadag om udendørs svineproduktion udsat

Arrangementet, der skulle have fundet sted i denne uge, udsættes til juni, men det er fortsat emner under overskriften Klima & udvikling, der er på programmet, når der i år holdes Temadag for udendørs svineproduktion.

SvineRådgivningen sætter atter fokus på specialiseret rådgivning indenfor økologi- og frilandsproduktion. I den forbindelse afholdes, i samarbejde med Seges Økologi-Innovation, Temadag for udendørs svineproduktion 2021 under overskriften »Klima og udvikling«.

Grundet de længerevarende genåbningsplaner har arrangørerne imidlertid valgt at flytte temadagen for udendørs svineproduktion, der skulle have fundet sted i denne uge, til tirsdag den 1. juni – samme tid, sted og program, i forventning om, at man til den tid vil kunne samles på en måde og i et antal, der vil give mulighed for at afholde en rigtig god og givende dag for både producenter, firmafolk og fagfolk.

Arrangementet afholdes dermed tirsdag den 1. juni fra klokken 9-16 hos Landbrugscenteret Sagro i Billund.

Veterinær-indlæg

Programmet for dette års temadag byder blandt andet på indlæg vedrørende »Den klimaneutrale gris«. Der er et indlæg ved Gustaf Bock, direktør, Sustainable Farming - Danish Crown. Chefforsker Frank Oudshoorn fra Seges Økologi Innovation vil i sit indlæg komme ind på klimaberegninger på bedrifts- og produktniveau.

Indenfor samme emne vil økologisk svineproducent Nicolaj Pedersen fra Hovborg komme ind på sine tanker om klima og udvikling på sin bedrift. Desuden vil omdrejningspunktet i dagens afsluttende debat være »Fortsat udvikling i udendørs produktion – hvordan?« ved producent og formand for Økologisektionen L&F, Hans Erik Jørgensen.

Dagens program byder endvidere på veterinær-indlæg, blandt andet vedrørende soens sundhed og betydningen for pattegrisedødelighed, samt indlæg vedrørende græsprotein og fravænning uden zink i praksis.

Find mere om tilmelding og se hele programmet på svineraadgivningen.dk.

Læs også

Temadag i marken: Hvis du overvejer conservation agriculture
Er den veganske bølge en fare for kødproduktionen?
Efter 10 år har NutriFair fortsat fingeren på pulsen
Må lukke dørene: Endnu en konference bliver offer for corona
Efter traktordemonstration: Det stopper ikke hér
Nye Borgerlige-profil: - Man ”fucker” ikke med vores grundlov