Temadag i marken: Hvis du overvejer conservation agriculture

Agrovi og FRDK er gået sammen med Danmarks Naturfredningsforening om at lave en temadag for landmænd, der er skeptiske overfor at skifte helt eller delvist til conservation agriculture, men som alligevel overvejer det.

Indtil nu har over 3.500 danske landmænd prøvet at dyrke pløjefrit eller er overgået helt til conservation agriculture (CA) på hele eller dele af deres jord.

- Du har måske overvejet muligheden, men har aldrig fået gjort mere ved det. Måske er du stadig nysgerrig og vil vide mere?

De spørgsmål forsøger Agrovi at give dig svar på i et samarbejde med Foreningen for Reduceret Jordbearbejdning (FRDK) og Danmarks Naturfredningsforening (DN) onsdag den 19. maj fra kl. 9 til 16.

Anderledes fremtid

- Vi inviterer dig og andre, der fortsat er usikre på fordelene ved conservation agriculture, til en faglig dag for uforpligtende at høre om denne nytænkning med mange fordele i planteavlen. Vi går i dybden med, hvordan omlægning til pløjefri dyrkning kan skabe positive forandringer på bedriften og hvorfor tidens tendens i planteavlen kan blive din fremtid, lyder det fra Agrovi.

- Allerede nu ved vi, at fremtiden stiller helt andre krav til planteavlen end blot høje udbytter. Tiltag som CO2-lagring i jorden, øget biodiversitet, mindre erosion, færre pesticider og så videre bliver de nye standarder inden for få år.

Temadagen er med indlæg og debat i maskinhuset samt en tur i marken for at se conservation agriculture med egne øjne. Dagen byder også på en frokost og eftermiddagskaffe med kage.

Arrangementet afholdes hos Søren Ilsøe på Knudstrupgård, Hylstrupvej 2, Fjenneslev ved Ringsted.

Læs også