Stiller op til debat: Klemt af klassificering af naturområde

Klassificeringen af naturområder sætter flere steder en kæp i hjulet for de landmænd, som vil udvikle eller blot bevare den eksisterende produktion. LandboNord tager emnet op til debat på Naturmødet søndag.

For sjette år i træk er LandboNord repræsenteret på Naturmødet i Hirtshals. Et nationalt folkemøde om og i naturen, hvor forskellige meninger mødes og naturemner debatteres.

I år sætter LandboNord til debat, at klassificeringen af naturområder flere steder sætter en kæp i hjulet for de landmænd, som vil udvikle eller blot bevare den eksisterende produktion.

En af de landmænd, der står til at blive ramt på produktionen, er rugeægsproducent Lars-Peter Boel fra Hjørring. Naboens overdrev har ikke været dyrket i nogle år, og nu vil kommunen kategorisere området som kategori 2-natur.

Produktion truet

Det betyder, at området så vil være en af de ammoniakfølsomme naturtyper uden for Natura 2000-områder. Som husdyrlovgivningen er i dag, vil det sætte nogle begrænsninger for Lars-Peter Boels produktion. Derfor har han og LandboNord inviteret til debat ude på Lars-Peters ejendom.

- Jeg synes ikke, det kan være rimeligt, at min produktion pludselig er truet, fordi vi lodsejere også etablerer områder med natur. Derfor vil jeg appellere til, at vi finder en løsning, hvor der både er plads til at udvikle natur og landbrug, siger Lars-Peter Boel.

På søndag den 30. maj klokken 10.30 er det muligt at følge debatten online via LandboNords Facebook-side.

Deltagerne i debatten er: Rugeægsproducent Lars-Peter Boel, folketingspolitikerne Susanne Zimmer fra Frie Grønne og Lise Bech fra Dansk Folkeparti. Fra Danmarks Naturfredningsforening deltager hovedbestyrelsesmedlem Jørgen Jørgensen, og fra LandboNord er det næstformand Lars Mellemkjær.

Naturmødet finder sted 28.-30. maj.

Læs også