Kongres skal inspirere tidligere minkavlere

Minkavlere og den nedlagte branches følgeerhverv mødes lørdag den 21. august i Messecenter Herning.

Verdens største (og eneste) kongres for tidligere minkavlere samt følgeerhverv løber af stablen lørdag den 21. august i Messecenter Herning. Fotoet stammer fra et tidligere afholdt møde for minkavlere. Arkivfoto

Mens vi så småt nærmer os årsdagen for pressemødet, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) aflivede minkerhvervet i Danmark, står mange tidligere minkavlere fortsat i uvished om, hvad fremtiden skal bringe – blandt andet i forhold til at udnytte de faciliteter, der tidligere husede tusindvis af mink.

Derfor har rådgivningsselskabet Sagro samt kommunerne Ikast-Brande, Holstebro og Herning samt Midtjyllands, Fyns og Sønderjyllands Pelsdyravlerforeninger arrangeret verdens største (og eneste) kongres for tidligere minkavlere samt følgeerhverv.

På dagen vil der være tre spor, hvor deltagerne kan »shoppe« rundt mellem de oplæg, de finder interessante, men der vil også være plenum-oplæg, hvor der blandt andet er fokus på, hvordan man ansøger om omstillingspuljerne.

Socialt samvær

Når den faglige del af kongressen er overstået, vil der blive serveret en middag, hvor de tidligere kollegaer og samarbejdspartnere har mulighed for at socialisere, netværke og ikke mindst hygge sig.

Efter middagen sætter den tidligere elitesoldat i Jægerkorpset og foredragsholder B.S. Christiansen fokus på, hvordan man kan navigere bedst muligt gennem en krise og fokusere på fremtiden. Jonas Mogensen, der er skuespiller og medforfatter til TV-serien »Minkavlerne«, runder aftenen af med et underholdende indslag.

Kongressen finder sted lørdag den 21. august klokken 12-20 i Messecenter Herning.

Læs også