Sommerferie er lig med gårdbesøg på Djursland

Endnu engang kan ferieramte familier og turister komme på gårdbesøg på Djursland.

Når man besøger en Djurslandgård, vil familien på gården vise rundt og fortælle om deres dagligdag. På Pilegård produceres 14.000 smågrise og slagtesvin. Den er den første af Djurslandsgårdens fem bedrifter, som slår dørene op. Foto: Djursland Landboforening

Siden Djurslandgården i sin tid blev til, er besøgstallet hver eneste år steget. Det er blevet et hit for lokale og turister at booke et gårdbesøg i sommerferien, og i år byder fem landbrug på Djursland endnu engang velkommen til en helt anderledes sommerferieaktivitet. Det oplyser Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

På gårdene kan man som familie komme helt tæt på et dansk landbrug. Man kan ifølge arrangørerne således klappe en kalv, holde en gris, se de store maskiner og stille spørgsmål til landmanden, som viser rundt.

De fem gårde, som er med i Djurslandgården, er delt op i to kategorier – to rundvisningsgårde og to besøgsgårde.

Besøgsgårdene, Ellely, Mosegården og Enegård, er for familier med børn i alle aldre, og her tilbydes børneaktiviteter efter en fælles rundvisning.

På rundvisningsgårdene, Pilegård og Tangelund, er der guidet rundtur, og disse besøg henvender sig til familier med lidt større børn, som har mod på at lytte og lære.

Rundvisningsgården Tangelund i Gravlev ved Ebeltoft er med i Djurslandgården for første gang i år. Her bor Louise og Tobias Flarup med deres to børn, en hund og 200 kalve.

Fra gården driver Louise og Tobias 200 hektar og en maskinstation som et familieprojekt. Efter denne rundvisning er der mulighed for at fodre og snakke med de små kalve.

Pilegård er klar

Djurslandgården er en fælles betegnelse for en række landbrug på Djursland, som i løbet af sommeren inviterer alle interesserede på gårdbesøg.

Den første gård, som er klar til at tage imod gæster tirsdag den 28. juni, er Pilegård. Her bor Thomas Olesen, som sammen med sin far Knud Erik passer de 450 søer på bedriften.

På gården produceres 14.000 smågrise og slagtesvin, og Thomas og Knud Erik passer selv de 230 hektar – så der er nok af maskiner at kigge på ved dette besøg.

Find folderen

  • Djurslandgårdens folder findes på udvalgte steder på Djursland, men den kan også hentes som pdf på Djursland Landboforenings hjemmeside.
  • I folderen er en trykt kalender, hvor man kan finde den gård og dato, som passer bedst. Alle datoer kan også findes på Djursland Landboforenings hjemmeside.
  • Når man besøger en Djurslandgård, vil familien vise rundt og fortælle om deres dagligdag. Her kommer man helt tæt på landmanden, og der er rig mulighed for at få stillet alle sine spørgsmål.
  • Alle rundvisningerne foregår på dansk.
  • Et gårdbesøg koster 50 kroner pr. person, men børn under 12 år er gratis.
  • Man skal senest ringe til gården klokken 21 dagen i forvejen og huske at tage småpenge med til entré.

Læs også