EU-Parlamentets landbrugsudvalg på inspirationstur i Jylland

En delegation fra Europa-Parlamentets landbrugsudvalg besøger Jylland på mandag til onsdag.

På mandag og frem til på onsdag vil en delegation fra Europa-Parlamentets landbrugsudvalg besøger forskellige steder i Jylland for at lade sig inspirere af danske løsninger inden for bæredygtigt landbrug, præcisionslandbrug, dyrevelfærd, produktion af biobrændsel og CO2-opsamling.

På AU Viborg - Forskningscenter Foulum vil parlamentarikerne blive introduceret til den nyeste forskning inden for blandt andet cirkulært landbrug, grøn bioraffinering og biogas.

På turen kommer europaparlamentarikerne blandt andet forbi Arla Innovation Centre i Aarhus, Danish Crown i Horsens, AU Viborg – Forskningscenter Foulum, Stiesdal Skyclean ved Skive og et landbrug i Gylling.

Meget at vise frem

Ud over udvalgsformanden Norbert Lins (EPP, DE) deltager europaparlamentariker for Venstre, Asger Christensen, og tre udenlandske parlamentarikere.

Asger Christensen udtaler før besøget:

- Jeg glæder mig meget til at få Europa-Parlamentets landbrugsudvalg på besøg i Danmark. Dansk landbrug ligger helt i top på effektivitet, den grønne omstilling og dyrevelfærd i Europa, ja faktisk i hele verden. Så jeg er sikker på, at mine kolleger kan blive meget inspireret på turen.

Læs også