Maskintræf på Bygholm Landbrugsskole

Op mod 40 kørende maskiner, en stor maskinudstilling og ny teknologi bliver vist frem gennem to dage til Velas Maskintræf, der afholdes på Bygholm Landbrugsskole den 15. og 16. september.

Hvordan klarer efterafgrøder sig, når de er sået før høsten, og hvordan gør man det helt konkret? Hvordan kan man bruge sin gamle maskine til spotsprøjtning, og hvordan bliver et tildelingskort egentlig til? Det og meget andet kan man få svar på til Velas Maskintræf, der finder sted den 15. og 16. september på arealerne ved Bygholm Landbrugsskole i Horsens

Her vil op mod 40 kørende maskiner demonstrere deres kunnen til planlagte demonstrationer. Der vil være mere end dobbelt så mange demonstrationer i forhold til sidste år, og maskinerne vil kunne køre uafbrudt weekenden igennem.

Derudover vil der som noget nyt i år blive etableret en teknikbane, hvor en række sprøjter under temaet spotsprøjtning vil vise den seneste udvikling inden for bl.a. bomstabilitet og dysevalg. En drone vil blive vist frem, ligesom der vises eksempler på tildelingskort.

Derudover vil man kunne opleve en stor efterafgrødedemonstration. Her er forskellige blandinger udspredt på forskellige måder før høst og sået efter høst. De er bl.a. udspredt med en bomspreder og en centrifugalspreder for at vise forskellen.

På årets Maskintræf vil man også kunne se et åbent minivådområde og blive klog på, hvad der skal til for at etablere et. En større teltby vil danne rammen om et hav af virksomheder, der fremviser deres nyeste produkter, og der vil også være en stor maskinudstilling samt plovdemonstrationer.

Arrangementet er gratis, og der vil være rig mulighed for at købe både mad og drikke.

Læs også