»Landmænd på Mors« får nyt liv

Det er en populær tradition, der er blevet genoplivet ved, at Nordic Food College i aften, onsdag, åbner dørene for arrangementet »Landmænd på Mors«.

Arrangementet henvender sig ikke kun til øens landmænd men til alle, der interesserer sig for dansk landbrug – og i særdeleshed landbruget på Mors.

»Landmænd på Mors« blev i sin tid startet op, da afviklingen af Nordvest Agro efterlod et socialt tomrum blandt de lokale landmænd. Det kickstartede en ny tradition, hvor en gruppe frivillige med jævne mellemrum – og under overskriften »Landmænd på Mors« - planlagde arrangementer, der kombinerede inspirerende faglige indlæg med hygge og spisning. Traditionen har dog ligget brak de seneste år, hvor især Covid-19 har spændt ben for gennemførelse af arrangementerne.

- Det er vigtigt, at landmændene på Mors og omegn har et fælles socialt ståsted. Et samlingssted, hvor vi kan mødes og blive inspireret, og hvor vi kan hygge os sammen over en bid god mad, og derfor skal vi naturligvis have genoptaget den gode tradition. Morsø Landbrugsskole og Nordic Food College er et vigtigt samlingssted for de lokale landmænd, og derfor er det naturligvis også her, vi holder arrangementet, lyder det fra Karl Kudsk fra Mollerup Mølle.

Under arrangementet kommer der besøg af Kristian Karlshøj fra herregården Ausumgaard, der udover at drive landbrug også afholder markeder og events, der trækker mange besøgende til huse. Der er også besøg af Niels Sørensen, der har medvirket i tv-programmet »Landmand søger kærlighed«, og som ud over at fortælle om sin tv-oplevelse byder ind med sang og musik. Og sidst men ikke mindst kommer Henrik Hornstrup, der er chefkonsulent i Fjordland, med et fagligt indlæg.

Læs også