Multiva klar med nye såmaskine-modeller

Nye modeller Multiva såmaskiner hos CN Maskinfabrik A/S var et af tilbuddene i forbindelse med åbent hus forleden.

Fuldt hus, da CN Maskinfabrik holdt åbent hus forleden i maskinforretningen i Tiset ved Gram. Foto: John Ankersen CN Maskinfabrik har også en stor afdeling for biobrændsel CN Energy. Her kunne de besøgende også få ny inspiration til opvarmning. Foto: John Ankersen Flagene var hejst, da CN Maskinfabrik holdt åbent hus i solrigt men køligt januarvejr forleden. Foto: John Ankersen

Introduktionen af de nye Multiva EVO- og e-modeller har vakt stor opmærksomhed blandt danske landmænd.

Den første gang de nye modeller blev præsenteret på det danske marked var på Agromek 2022.

Erling Schmidt, CN Maskinfabrik A/S i Tiset havde allerede inden Agromek startet salget af de nye modeller til levering foråret 2023.

Startskuddet til de fleste salg var demokørsler i efteråret 2022 med den velkendte Multiva FX såmaskine.

- Multiva såmaskiner er velkendt for deres store fleksibilitet med hensyn til at kunne så både direkte i stub samt i harvet eller pløjet jord med stor præcision under alle forhold, lyder det fra Erling Schmidt, der kunne præsentere de nye Multiva Evo- og e-modeller i forbindelse med et åbent hus arrangement forleden.

Forbedret brugervenlighed

Det øgede salg af de nye e-modeller skal blandt andet tilskrives, at de alle er ISOBUS-forberedte, hvilket forbedrer brugervenligheden og åbner muligheden for betjening af såmaskinen via traktorens ISOBUS-skærm.

Dette sammen med den elektriske udsåning gør det muligt automatisk og trinløst at justere udsædsmængden af såvel såsæd som gødning.

Multiva e-modellerne har som standard udstyr for præcisionslandbrug, hvor maskinerne via data fra markkort og GPS kan kontrollere udsåningen af såsæd, gødning og småfrø fra det indbyggede småfrøsudstyr.

Stort ryk ind

Rigtig mange lagde vejen forbi i forbindelse med åbent hus arrangementet hos CN Maskinfabrik forleden, der fandt sted hos maskinforretningen, der har adresse i Tiset nær Gram.

Interessen var stor både for at se på maskiner og udstyr samt butikstilbud, of ikke mindst afdelingen for biobrændsel og fyr – CN Energy.

Læs også