bannerPos

Fjerritslev Dyrskue aflyses

De omfattende forberedelser til dette års dyrskue i Fjerritslev er nu blevet stoppet. Uvisheden om Covid-19-situationen er simpelthen for stor.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
20-03-2020 09:02
På grund af Covid-19-situationen har LandboNord besluttet at aflyse dette års Fjerritslev Dyrskue, som skulle have været afholdt den 16. maj.

De omfattende forberedelser til dette års dyrskue i Fjerritslev er nu blevet stoppet, da dyrskueudvalget og LandboNords ledelse har besluttet at aflyse dette års dyrskue. Uvisheden om Covid-19situationen i Danmark til maj, er simpelthen for stor.

- Med to måneder til Fjerritslev Dyrskue, og med Danmark næsten lukket ned, her ved foden af kurve for smittede af coronavirus, ser vi ikke anden udvej end at vi desværre må aflyse Dyrskuet i Fjerritslev. Planlægningen er allerede godt i gang, men vi ved ikke, hvor mange der vil være berørte af smitten den 16. maj. Derfor standser vi planlægningen nu, og ser frem til at holde et flot dyrskue i 2021, siger formanden for Fjerritslev Dyrskueudvalg, Ole Larsen.

Mulige konsekvenser

LandboNord er både arrangør af det nu aflyste dyrskue i Fjerritslev og Hjørring Dyrskue Fødevarer & Frilandsliv den 19. og 20. juni. Hvorvidt det også skal aflyses, er endnu for tidligt at udtale sig om.

- Vi følger situationen meget tæt, og i dyrskuebestyrelsen er vi nu i alvorlige overvejelser, om det bliver muligt at afholde vores store dyrskue i Hjørring. Lige nu ser vi tiden an, siger bestyrelsesformand for Hjørring Dyrskue, Lars Mellemkjær.

Dyrskuerne er ikke de eneste LandboNord-arrangementer, som er blevet berørt af Covid-19. Tidligere på måneden blev LandboNord nødt til at udsætte den årlige generalforsamling, som skulle have været afholdt den 19. marts.

- Det er super ærgerligt med aflysninger og udsættelser, men i LandboNord har vi valgt at følge myndighedernes opfordring om at tage ekstraordinære forholdsregler. Foreningsarbejdet fortsætter på fuld damp – men på afstand. Vi håber, at tiltagene vil være med til at skåne så mange mennesker som muligt, så vi hurtigst muligt kan genoptage en normal hverdag, siger Lars Mellemkjær.

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next