Madbazaren på Hjørring Dyrskue sætter rekord

Madbazaren i år bliver den største nogensinde med 40 forskellige fødevarestande. Så kom forbi og få en smagsoplevelse lidt udover det sædvanlige.

Madbazaren byder på en kulinarisk rejse, hvor man kan se, dufte og smage på noget af det bedste af Dansk Landbrug og få historien bag produkterne, direkte fra producenten. 
Madbazaren er generelt et hit hos gæsterne på dyrskuet, så arrangørerne bag Hjørring Dyrskue har valgt, at give udstillingen mere plads i år.  
I år er et af temaerne i madbazaren hamp, hvor Møllerup Gods deltager med en stand med hampprodukter, og lørdag klokken 13.00 kommer kokken Per Mandrup, direktør for Smagens Univers og laver smagsprøver med hamp.
Køkkenchef Anders Johst fra Villa Vest kommer nogle timer både fredag og lørdag og laver smagsprøver af fortidens grøntsager - gulerødder, rødbeder og spidskål. Frøene er fra Nordisk Genbank, Svalbard og avlet hos Den Grønne Vogn i Lønstrup.
Et andet tema i år er madspild. Mette Brix og hendes hold kommer begge dage og tryller lækre retter frem af rester.
Sidste år var krydderurtestanden med Kirsten Holst, forhenværende leder af Centralkøkkenet i Hjørring, en stor succes, så den udvides derfor i år til det dobbelte, hvor man blandt andet kan smage på pesto, kryddersalt, urtesukker og lavendelsirup og få tips om, hvordan man selv laver det.
Derudover byder madbazaren også på en grødbar, hvor man kan smage grød fra Aurions grødblandinger. Aurion deltager også selv med et udvalg af brød – blandt andet glutenfri.
EUCnord er begge dage i køkkenet og underviser skolebørn fredag formiddag. Fredag eftermiddag og lørdag viser de deres kunnen og laver smagsprøver til alle.
Vendsyssel Fødevarenetværk deltager også med en stand, hvor man kan få vejledning i, hvordan man starter en gårdbutik.
Og når maden er lavet og resterne er spist er der kun affaldet tilbage. Her kommer AVV og viser hvordan man sorterer sit affald, som mange i kommunen skal til i efteråret.
 

Læs også