Miss-titel genoplives på Hobro Dyrskue

11-07-2018 14:01:06
Nogle af Danmarks bedste malkekøer dyster igen i år på Hobro Dyrskue. I år kæmper de om den nye titel »Miss Hobro«. Hobros fodbolddrenge gør sig også klar til kamp på dyrskuet.

Gode ben og velplacerede yvere. Det bliver der masser af, når nogle af Danmarks bedste mal-kekøer kommer i ringen på Hobro Dyrskue.
Oluf Bøgh, Stenild, kommer med Danmarks bedste holsteinko, og landets bedste DRH-kvie er også med i kampen.
Det tegner altså til, at kvaliteten af de udstillede køer bliver akkurat lige så høj, som den plejer at være.

- År efter år ser vi, at der bliver uddelt høje point på Hobro Dyrskue. Hobro-området er meget kvægtæt, og mange interesserer sig for avl. Igennem mange år har der blandt egnens mælke-producenter været tradition for at udstille, siger Flemming Floor Jensen, Agri Nord, der er tov-holder på dyrskuet.

Traditionsrig titel genoplives
Der bliver derfor hård kamp om den nye titel Miss Hobro, som Hobro Dyrskue i år har valgt at genoplive.
Nu er det blot ikke Hobros smukkeste pige, der skal findes, men Hobro og omegns smukkeste malkeko.
- Vi synes, det er på tide, at der igen uddeles en Miss-titel i Hobro, efter man har nedlagt kå-ringen af årets smukkeste pige, Ambu-pigen, siger Flemming Floor Jensen.

Næsten 100 køer klar til kamp
93 køer er tilmeldt og kommer til at konkurrere som enkeltdyr og i besætningskonkurrencer.
Det er ikke alene garvede udstillere, der kommer til dyrskuet. Dommerne er håndplukkede og har tilsammen mange års erfaring.
Til at dømme malkekvæg har dyrskuet entreret med Søren Christensen og Anders Døssing, mens Palle Larsen og Jacob Ravn tager sig af kødkvæget.
Tilmeldingen af heste er også rigtig flot og er steget fra 43 sidste år til 54 styk i år, mens der er 31 styk kødkvæg og 24 får.

Lokale fodboldhelte indtager dyrskuet
Køer, heste og får er ikke de eneste, der har en hård kamp foran sig. Dagen efter Hobro Dyrskue skal byens lokale fodbolddrenge møde Brøndby på hjemmebane på DS Arena.
Den kamp lader de op til på Hobro Dyrskue, hvor nogle af spillerne er med på HIK’s stand på pladsen.
Her kan man få autografer hele dagen – blandt andet af Mads Justesen og nogle af de andre spillere.
Hobro IK har endda sat billetter til kampen på højkant. De kan vindes i tombolaen.

Hele familiens skue
Hobro Dyrskue er for hele familien. Udover udstilling af køer, heste og får kan børnene opleve, hvordan en ko bliver malket.
De kan se dressuropvisning med islandske heste, og når det store børnedyrskue løber af stab-len er der rig mulighed for at se en bred vifte af flotte kæledyr lige fra kalve til kaniner.

Nostalgi og nyheder
På den store maskinudstilling bliver der mulighed for at se en række moderne landbrugsma-skiner fra over 30 maskinhandlere og andre maskin- og produktudstillere.
- Der er flere udstillere i år end sidste år, siger Flemming Floor Jensen.
Som en kontrast til det udstiller veterantraktorklubben deres flotte, renoverede traktorer fra en svunden tid. Som noget nyt i år udstilles der desuden den gamle husdyrrace Jysk Kvæg.

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer