Miss-titel genoplives på Hobro Dyrskue

Nogle af Danmarks bedste malkekøer dyster igen i år på Hobro Dyrskue. I år kæmper de om den nye titel »Miss Hobro«. Hobros fodbolddrenge gør sig også klar til kamp på dyrskuet.

Gode ben og velplacerede yvere. Det bliver der masser af, når nogle af Danmarks bedste mal-kekøer kommer i ringen på Hobro Dyrskue.
Oluf Bøgh, Stenild, kommer med Danmarks bedste holsteinko, og landets bedste DRH-kvie er også med i kampen.
Det tegner altså til, at kvaliteten af de udstillede køer bliver akkurat lige så høj, som den plejer at være.

- År efter år ser vi, at der bliver uddelt høje point på Hobro Dyrskue. Hobro-området er meget kvægtæt, og mange interesserer sig for avl. Igennem mange år har der blandt egnens mælke-producenter været tradition for at udstille, siger Flemming Floor Jensen, Agri Nord, der er tov-holder på dyrskuet.

Traditionsrig titel genoplives
Der bliver derfor hård kamp om den nye titel Miss Hobro, som Hobro Dyrskue i år har valgt at genoplive.
Nu er det blot ikke Hobros smukkeste pige, der skal findes, men Hobro og omegns smukkeste malkeko.
- Vi synes, det er på tide, at der igen uddeles en Miss-titel i Hobro, efter man har nedlagt kå-ringen af årets smukkeste pige, Ambu-pigen, siger Flemming Floor Jensen.

Næsten 100 køer klar til kamp
93 køer er tilmeldt og kommer til at konkurrere som enkeltdyr og i besætningskonkurrencer.
Det er ikke alene garvede udstillere, der kommer til dyrskuet. Dommerne er håndplukkede og har tilsammen mange års erfaring.
Til at dømme malkekvæg har dyrskuet entreret med Søren Christensen og Anders Døssing, mens Palle Larsen og Jacob Ravn tager sig af kødkvæget.
Tilmeldingen af heste er også rigtig flot og er steget fra 43 sidste år til 54 styk i år, mens der er 31 styk kødkvæg og 24 får.

Lokale fodboldhelte indtager dyrskuet
Køer, heste og får er ikke de eneste, der har en hård kamp foran sig. Dagen efter Hobro Dyrskue skal byens lokale fodbolddrenge møde Brøndby på hjemmebane på DS Arena.
Den kamp lader de op til på Hobro Dyrskue, hvor nogle af spillerne er med på HIK’s stand på pladsen.
Her kan man få autografer hele dagen – blandt andet af Mads Justesen og nogle af de andre spillere.
Hobro IK har endda sat billetter til kampen på højkant. De kan vindes i tombolaen.

Hele familiens skue
Hobro Dyrskue er for hele familien. Udover udstilling af køer, heste og får kan børnene opleve, hvordan en ko bliver malket.
De kan se dressuropvisning med islandske heste, og når det store børnedyrskue løber af stab-len er der rig mulighed for at se en bred vifte af flotte kæledyr lige fra kalve til kaniner.

Nostalgi og nyheder
På den store maskinudstilling bliver der mulighed for at se en række moderne landbrugsma-skiner fra over 30 maskinhandlere og andre maskin- og produktudstillere.
- Der er flere udstillere i år end sidste år, siger Flemming Floor Jensen.
Som en kontrast til det udstiller veterantraktorklubben deres flotte, renoverede traktorer fra en svunden tid. Som noget nyt i år udstilles der desuden den gamle husdyrrace Jysk Kvæg.

Læs også