Fokus på sikkerhed med verdens største dominobrikker af halm - se video

Hundredvis hørte om sikkerhed med humor, halm og alvor på Landsskuet i Herning.

Landbruget er et af de farligste erhverv at arbejde i. Store maskiner, højder, dyr med mange kræfter, glatte gulve, er nogle af udfordringerne – og siden 2013 har 37 mistet livet i landbruget.
Der er mange faktorer, der kan udløse ulykker – men omtanke og opmærksomhed kan forhindre mange af dem. Derfor satte Sagro på Landsskuet i Herning fokus på sikkerhed.

Den syngende traktorfører Thomas Birkedal var til lejligheden klædt på som sikkerhedsofficer og delte materialer ud om netop sikkerhed og gjorde ved samme lejlighed opmærksom på det rekordforsøg, SAGRO havde etableret på skuet.

Her udgjorde både små og store halmballer dominobrikker i det, der skulle sætte fokus på sikkerheden.
Først hjalp publikum med at sætte den omkring 150 meter lang slange af halmballer på højkant, som en lang dominobane, der til sidst blev væltet i én lang bevægelse. Det er – så vidt vides – den længste dominobane af halmballer, der er skabt.

Herefter byggede Stauning Maskinstation bigballer op i stabler på op til fem ballers højde, som en trappe af de store baller med en vægt på små 700 kilo. Med et drøn, der kunne mærkes i jorden som en mindre jordrystelse, væltedes herefter stablerne som en meget tydelig advarsel om, hvilke kræfter, der er i spil.

Thomas Birkedal underholdt undervejs med fakta og fortællinger omkring sikkerheden, som han også som maskinfører selv kender til.
Sagro arbejder i sensommeren videre med sikkerhedskampagnen, der har temaet »TH!NK SAFETY FIRST!« -altså »Tænk først på sikkerheden«.

Sagro sætter i de kommende måneder fokus på sikkerheden i landbruget. Startskuddet lød på Landsskuet i Herning, hvor den syngende traktorfører Thomas Birkedal fortalte om farerne ved blandt andet store halmballer.


Se videoen med halmballe-forsøget her

Læs også