Tilfredshed trods varmeudfordringer på Lemvig Marked og Dyrskue

Næsten 30 grader og ingen vind gav færre besøgende end vanligt, mens dyreudstillerne måtte tage sine forholdsregler. Men kvaliteten var høj og stemningen god.

Det var varmt. Faktisk for varmt at være både menneske og dyr på Lemvig Marked og Dyrskue. Med 28-29 grader og ikke en vind, der rørte sig, valgte mange da også andre destinationer end dyrskuepladsen. Det betød et besøgstal på 9.500-10.000 over de to dage mod cirka 12.000 de seneste år.
På pladsen forsøgte udstillerne på bedste vis, at køle sine dyr med våde dækkener. På den måde klarede de fleste sig igennem skuet uden store problemer. Tre kaniner endte dog med at bukke under for varmen.
- Vi havde tre dødsfald hos kaninerne, og det er alvorligt. Det var simpelthen på grund af varmestress, fortæller direktør for Lemvigegnens Landboforening, Henrik Damgren, der ellers kunne se tilbage på et vellykket dyrskue.
- Vi glæder os over, at dommerne har givet udtryk for, at der var høj kvalitet hos både køer og heste, og så er vi også stolte over, at vi – selvom vi er et lokalt skue – stadig trækker udstillere til fra Skjern i syd, Viborg i øst og Skive i nord, siger direktøren.
- Og selvom nogle af maskinudstillerne gerne ville have set lidt flere landmænd, som måske havde lidt mere travlt med at flytte rundt på vandingsanlæggene, har vi fået tilfredse tilbagemeldinger. Blandt andet fra en af bilforhandlerne, der fortæller, at han ikke har haft tid til at sidde ned i dagene efter dyrskuet. Der var også rift om de lokale fødevareprodukter, hvor producenterne flere gange måtte hjem og hente nye forsyninger af jordbær, ærter, kartofler og honning, fortæller Henrik Damgren.
 

Læs også