Fremskridt inden for bioplast og bionedbrydelig plast

På Bioplastic Conference 2020 den 27. februar kan man opleve de nyeste fremskridt inden for bioplast og bionedbrydelig plast. 

Formålet med konferencen er at opdatere deltagerne på mulighederne ved at fremstille produkter i bioplast og bionedbrydelig plast. 

Arrangementet byder på både nationale og internationale talere fra råvareleverandører, plastproducenter, myndigheder og organisationer.

Biobaseret plast, det vil sige plastmaterialer fremstillet af fornybare ressourcer såsom sukkerrør og majs, er et emne, der skal overvejes som en del af den bæredygtig omstilling. Ligeledes kan biologisk nedbrydelig plast, som er plast, der nedbrydes til naturlige stoffer, være en måde at reducere forurening fra plast, der ikke kan opsamles til genanvendelse.

Rasmus Grusgaard, innovationskonsulent i Plastindustrien og tovholder for konferencen, fortæller:

- Biobaserede og bionedbrydelige plasttyper er en væsentlig del af fremtidens bæredygtige plastindustri. Desværre oplever vi, at der er meget forvirring om udfordringerne og mulighederne ved de forskellige materialer, og den forvirring vil vi gerne gøre op med til denne konference. Samtidig har vi fokus på at vise nogle af industriens materialenyheder, der kommer til at præge udviklingen i de kommende år.

På programmet er blandt andet oplægsholder Asbjørn Børsting fra Bioøkonomipanelet, DTU, BASF, Novo Nordisk og Miljøstyrelsen. Konferencen finder sted i Industriens Hus i København.

 

Læs også