bannerPos

Generalforsamling hos DM&E

Formand for DM&E, Birger Niemann, forudsiger både vejrmæssige og politiske udfordringer i 2020. Arkivfoto: Henrik Sieben
31-01-2020 17:17

Danske Maskinstationer og Entreprenører, DM&E, afholdt fredag eftermiddag generalforsamling på Comwell i Sorø, og her kom formand Birger Niemann ind på både de vanskelige vejrmæssige såvel som politiske forhold, 2019 havde at byde på, men også tanker om, hvad 2020 kommer til at bringe.

- 2020 vil blive et år, hvor klimadagsorden kommer til at fylde i  Entreprenørbranchen, forudsiger han.

- Der vil komme mere fokus på, hvordan vi i fremtiden håndterer den øgede mængde regnvand, som vil ramme os og der vil ligeledes komme fokus på miljøbelastningen i form af CO2-udledningen i bygge- og anlægsbranchen hele værdikæden igennem.

Birger Niemann forestiller sig, at et af de værktøjer, som kommer til at drive den politiske dagsorden, bliver FNs 17 verdensmål, som vil blive et aktiv for offentlige instanser i deres arbejde.

Formanden understreger, at 2020 atter vil blive et år, hvor DM&E Entreprenør vil have fokus på at komme ud at besøge medlemsvirksomhederne og derigennem få skabt en tættere kontakt til de lokale medlemmer.

Entreprenørudvalget er, forklarer han, medlemmernes garanti for, at de sager der arbejdes med, er af relevans for medlemmerne.

Stabile tendenser på svinemarkeder

Efter den uro, som fundet af afrikansk svinepest i Tyskland for et par uger siden skabte, ser det europæiske svinemarked ud til at have fundet fodfæste igen.

Klovkursus på levende ben

BoviCura tilbyder i oktober to klovkurser – et for nybegyndere, hvor der arbejdes med døde ben, og et for øvede, hvor man arbejder med levende ben.

Stære giver landmand store problemer

Det er svært at holde stære ude af kvægstalden. Det har landmand Michael Bossen Linnet fra Højer måttet konstatere.

Ekspanderer på biogasmarkedet: DBC Invest køber 'større' ejerandel i Outrup Biogas

DBC Invest foretager en tocifret millioninvestering i Outrup Biogas, hvilket dermed bliver selskabets fjerde investering i danske biogasanlæg.

Økologer går i samarbejde med vegetarer om nyt videnscenter

Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening etablerer pr. 1. oktober 2020 et nyt videnscenter: Plantebaseret Videnscenter. Det skal sætte turbo under den grønne omstilling på middagsbordet, lyder det.
Side 1 af 1932 (38626 artikler)Prev1234567193019311932Next