bannerPos

Generalforsamling hos DM&E

Formand for DM&E, Birger Niemann, forudsiger både vejrmæssige og politiske udfordringer i 2020. Arkivfoto: Henrik Sieben
31-01-2020 17:17

Danske Maskinstationer og Entreprenører, DM&E, afholdt fredag eftermiddag generalforsamling på Comwell i Sorø, og her kom formand Birger Niemann ind på både de vanskelige vejrmæssige såvel som politiske forhold, 2019 havde at byde på, men også tanker om, hvad 2020 kommer til at bringe.

- 2020 vil blive et år, hvor klimadagsorden kommer til at fylde i  Entreprenørbranchen, forudsiger han.

- Der vil komme mere fokus på, hvordan vi i fremtiden håndterer den øgede mængde regnvand, som vil ramme os og der vil ligeledes komme fokus på miljøbelastningen i form af CO2-udledningen i bygge- og anlægsbranchen hele værdikæden igennem.

Birger Niemann forestiller sig, at et af de værktøjer, som kommer til at drive den politiske dagsorden, bliver FNs 17 verdensmål, som vil blive et aktiv for offentlige instanser i deres arbejde.

Formanden understreger, at 2020 atter vil blive et år, hvor DM&E Entreprenør vil have fokus på at komme ud at besøge medlemsvirksomhederne og derigennem få skabt en tættere kontakt til de lokale medlemmer.

Entreprenørudvalget er, forklarer han, medlemmernes garanti for, at de sager der arbejdes med, er af relevans for medlemmerne.

Nord-West noteringen stiger med to euro

Endnu en uge med stigning på svineprisfronten. Og de høje tal ser ud til at blive endnu højere i næste uge.

Nye kapitelstakster

Kapitelstaksterne for hvede og byg i 2019 er nu offentliggjort.

Vi er stærkere sammen end hver for sig

På Kvægkongres 2020 opfordrede formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, Christian Lund, danske kvægproducenter til at imødegå fremtidens forandringer, som klimaændringer og nye forbrugermønstre, i fællesskab.

Dansk Energirådgivning justerer ejerskabskredsen frem mod fortsat vækst

Dansk Energinrådgivnings stifter Lars Waage Petersen, og Finance Zealand har solgt deres aktier i selskabet. Ny hovedaktionær er Jon Malthe-Bruun.

Würth Truck Lease introduceres i Danmark

Würth Leasing Danmark A/S introducerer Würth Truck Lease i Danmark med henblik på at give vognmænd, transportvirksomheder og entreprenører en uafhængig og branchekendt leasingpartner til finansiering af traditionelt materiel som lastbiler, trailere, kraner samt entreprenørmaskiner og varebiler.

Velkommen til Kvægkongres 2020

Mandag den 24. og tirsdag den 25. februar er der Kvægkongres i MCH Herning Kongrescenter. Et af årets temaer bliver klima.

Allerede for sent at bruge Galera i mange vinterrapsmarker

I de tidligst såede vinterrapsmarker er vinterrapsen allerede i knopstadiet og dermed så langt fremme i udviklingen, at Korvetto og Galera ikke længere kan anvendes til at bekæmpe ukrudt med, oplyser Annemette Pagter fra Velas.

Ukrudt og svampesygdomme stortrives lige nu

- Erfaringerne viser, at det næppe kan betale sig at behandle, førend vi har passeret midten af marts. Der skal en vis mængde lys til for at få optimal optagelse, understreger Hans Jørgen Bak fra AgriAdvice.

Det er klimarigtigt at fodre med rapsfrø, men er det muligt?

Et to-årigt forsøg skal kigge på mulighederne for at fodre med rapsfrø for at reducere mælkens klimaaftryk og producere sundere mælk.
Side 1 af 1777 (35524 artikler)Prev1234567177517761777Next